TOP 8 restorana balkanske kuhinje u Čikagu prema Yelp-u

TOP 8 restorana balkanske kuhinje u Čikagu prema Yelp-u

Čikago: Prazna parcela u Brighton Parku postaje kamp za migrante?
Ovo su najgore rangirani aerodromi u SAD po broju otkazanih letova
USCIS: Velika kašnjenja u štampanju zelenih karata i radnih dozvola

Kafane i restorani za ljude sa Balkana oduvek su bili važna mesta okupljanja. U njih se ne odlazi samo da bi jeli hranu iz zavičaja, već i da bi uživali u društvu, dobroj muzici i vrhunskom provodu.

Čikago je grad koji je nadaleko poznat po bogatoj ponudi restorana.  Prema poslednjim podacima ima ih više od 8100, tako da verovatno ne postoji država na svetu čija tradicionalna jela nisu na meniju nekog od čikaških restorana. Među njima nalazi se nekolicina restorana koji služe specijalitete tradicionalne srpske i balkanske kuhinje.

Najveći broj gostiju, nije teško pretpostaviti, čine ljudi sa prostora bivše SFRJ, koji žive u Čikagu ali je primetan sve veći broj Amerikanaca koji dolaze sa svojim prijateljima i upoznaju se sa čarima domaće kuhinje.

Jedna od prednosti života u Čikagu jeste veliki izbor restorana autentične balkanske kuhinje, koja po rečima mnogih samo u Čikagu ima isti ukus kao u  domovini i gde se, bar na tren, osećate kao kod kuće.

Chicago Glasnik vam donosi listu najboljih restorana balkanske kuhinje u Čikagu po izboru Yelp-a, trenutno najpopularnije online platforme za recenzije i kritike restorana i usluga.

beograd caffe chicago glasnik

1.Cafe Beograd

Važi za jedan od najpopularnijih domaćih restorana sa najdužom tradicijom u Čikagu, otvoren je davne 1984. godine. U okviru kafe restorana pored velikog izbor domaćih jela nalazi se i prodavnica koja nudi širok izbor proizvoda sa Balkana.

Adresa:
2933 W Irving Park Rd, Chicago, IL 60618

Skadarlija Restaurant Chicago Glasnik

2.Skadarliya

Smeštena u srcu Brookfield-a, ovo je restoran prave balkanske kuhinje u kome gosti mogu uživati u tradicionalnim makedonskim i srpskim jelima. Vikendi su rezervisani za sjajne žurke uz živu muziku.
Adresa: 9237 Ogden Ave Brookfield, Ilinois

Stefan Grill Chicago Glasnik

3.Stefan Grill

Predstavlja pravo mesto za uživanje, od doručka do kasnih večernjih sati. Pored gostoprimstva, ljubaznosti i porodične atmosfere restoran je,  poznat po  veoma ukusnoj hrani. Uživajte u vrhunskoj kafi i čajevima, zajedno sa domaćim pecivima, malim zalogajima i sendvičima, uz svakodnevnu ponudu ribljih specijaliteta i ukusnih jela sa roštilja.

Adresa: 7101 Santa Fe Dr., Hodgkins IL

016 restaurant Chicago Glasnik

4.016 Restaurant

Broj 016 u imenu restorana asocira nas na jug Srbije, tačnije na grad Leskovac. Ukoliko ste ljubitelji nadaleko poznatih tradicionalnih jela sa juga onda morate posetiti ovaj restoran.

Adresa: 5077 N. Lincoln Ave. Chicago, IL 60625

astoria bakery and caffe chicago glasnik

5.Astoria Café & Bakery

Na meniju ovog restorana pored tradicionalnih jela sa Balkana nalazi se po rečima mnogih najbolja komplet lepinja u Čikagu. Ukoliko ste ljubitelj slatkih poslastica na pravom ste mestu.

Adresa: 2954 W Irving Park Rd, Chicago, IL 60618

balkan taste restaurant chicago glasnik

6.Balkan Taste

Već tri godine služi jedinstvene srpske specijalite stanovnicima grada Čikaga. U Balkantaste-u ćete uživati u autentičnom ukusu Srbije, prijatnoj  atmosferi sa ukusnim desertima i kvalitetnim domaćim pićima.

Adresa: 2354 S. Elmhurst Rd, Mt Prospect, IL 60056

dunav restaurant chicago glasnik

7.Dunav Restaurant

Prijatan ambijent restorana Dunav i sjajna kuhinja, pravi su izbor za porodična i druga okupljanja. Mnogi kažu da ovaj restoran služi najbolja jela sa roštilja u čitavom Čikagu.

Adresa: 8801 Ogden Ave, Brookfield, IL 60513

serbian village restaurant chicago glasnik

8.Serbian Village Restaurant

Ovaj mali restoran služi ukusne srpske specijalitete i poseduje bar sa velikom listom martinija i drugih alkoholnih pića.

Adresa:3144 W Irving Park Rd, Chicago, IL 60618

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0