Šta radi balkanska dijaspora u Americi? Učestvujte u velikoj anketi portala Chicago Glasnik

Šta radi balkanska dijaspora u Americi? Učestvujte u velikoj anketi portala Chicago Glasnik

FESTIVAL SRPSKOG FILMA U ČIKAGU VAS POZIVA NA VIP GALA
Dobitnik prve nagrade od milion dolara na lutriji za vakcinisane u Ilinoisu je iz Čikaga
Transportnoj kompaniji iz Čikaga potreban mehaničar sa iskustvom

Prema poslednjim podacima američkog biroa za statistiku u SAD je u toku 20221. bilo zaposleno 165.7 miliona ljudi, koji se bave sa više od 790 različitih zanimanja. Šta radi balkanska dijaspora u Americi? Da li je priča da pola balkanaca vozi kamion, dok druga polovina radi u restoranima istina ili je to samo mit? Portal Chicago Glasnik radi veliko istraživanje na ovu temu!

Pred vama je 20 najpopularnijh industrija u Americi, koje obuhvataju nekoliko stotina različitih zanimanja. Radi verodostojnosti glasanja svaka osoba ima prava da odgovori na pitanje o svom zanimanju samo jednom.

Čime se vi bavite? Podelite vašu profesiju sa nama i pomozite da saznamo šta balkanci u Americi zaista rade. Istraživanje će trajati tačno nedelju dana a rezultate ćemo objaviti u ponedeljak, 6. juna tačno u podne!

[ays_poll id=3]

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Eldin 2 years ago

    Oko pola muskaraca iz Bosne voze kamijon, ostali rade na popravljanu klime uredjaja, konstrukciju, imaju male biznise, policajci i u framaciji. Par mladji mozda 3% su u IT, injzinjeri I piloti. Kod zena, 30% ih radi u ciscenju, 30% neradi nikak a ostali 40% rade u banci, medicinske sestre, restorani, prodavnice itd.