Zimska zabrana parkiranja preko noći u Čikagu počinje u sredu u 3 sata ujutro. Evo kako da izbegnete kaznu

Zimska zabrana parkiranja preko noći u Čikagu počinje u sredu u 3 sata ujutro. Evo kako da izbegnete kaznu

Da li morate platiti dug agencijima za naplatu potraživanja? Evo šta da radite ako vaš dug ode na kolekciju
Koji gradovi u Americi imaju najviše kuća sa bazenima?
Gde odlaze mladi i bogati Amerikanci: Najpopularnija Florida, na drugom mestu Teksas

Ovo je doba godine kada treba dvaput da razmislite o tome da parkirate vaš automobil na slobodno mesto na ulici.

Gradska zimska zabrana parkiranja preko noći počinje u sredu u 3 sata ujutro. Parkiranje je zabranjeno na 107 milja glavnih ulica od 3 do 7 ujutru — bez obzira na sneg — do 1. aprila 2022. Još 500 milja ulica zabranjuje parkiranje nakon pada snega od dva inča ili više, bez obzira na doba dana ili datum.

Dvesta trideset dva automobila odvučena su u ranim jutarnjim satima 1. decembra 2020, što je neznatno manje u odnosu na 248 odnešenih automobila 1. decembra 2019.

Obratite pažnju na ulične znakove

Automobili ostavljeni na označenim ulicama ometaju čišćenje snega i bacanje soli. Sneg može da se nakupi pored parkiranih automobila na ovim rutama, što otežava protok saobraćaja — posebno za autobuse i vozila hitne pomoći — navode iz grada. Obe zabrane parkiranja su sprovedene kako bi se sprečilo ponavljanje problema koji su se desili 1967. i 1979. godine kada je Čikago zastao u saobraćaju zbog velikih snežnih oluja.

Vozači koji ignorišu ove sezonske zabrane parkiranja biće odnešeni i suočiće se sa naknadom od najmanje 150 dolara za vuču, kaznama od 60 dolara i naknadama za skladištenje od 25 dolara dnevno.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0