Želite da letite sigurno, ali i povoljno? Ovo su TOP 10 najjeftinijih američkih aviokompanija

Želite da letite sigurno, ali i povoljno? Ovo su TOP 10 najjeftinijih američkih aviokompanija

23 povoljne destinacije za odmor širom Sjedinjenih Država
14 najboljih muzeja u Čikagu koje morate da posetite
Glasnik Preporuka – Devil’s Den Florida

Ako trebate ili želite učiniti let što jeftinijim, važno je da izaberete pravu aviokompaniju. U ovom vodiču ćete pronaći najjeftinije aviokompanije u Americi.

Letenje generalno nije najpristupačniji način putovanja koji možete pronaći, ali ako znate sa kojim jeftinim aviokompanijama treba da putujete, možete sebi uštedeti veliki deo novca.

Bez obzira na to gde idete u svetu, neke aviokompanije nude znatno jeftinije letove, dok se druge (poput American-a, United-a i Delte)više fokusiraju na korisničku podršku nego na ponude cena. Međutim, neki ljudi bi radije pronašli jeftine letove i odlične ponude letova nego da se brinu o nivou korisničke usluge koju dobijaju ili čak o tome da li postoje pogodnosti poput dodatnog prostora za noge.

Da bismo ispunili tu potrebu, razgovaraćemo o tome kako možete uštedeti velike pare na avionskim kartama i koje aviokompanije proveriti ako pokušavate da pronađete ponude za putovanja.

Deset najjeftinijih aviokompanija

Kako bi pronašao najjeftinije letove, Rome 2 Rio je tokom dvomesečnog vremenskog perioda pregledao cene karata ekonomske klase kako bi procenio koje aviokompanije nude najjeftinije letove. Od tih avioprevoznika, evo najjeftinijih od američkih provajdera.

Ako živite u Sjedinjenim Državama i pitate se odakle započeti pretragu za jeftinim letom, počnite sa ovim aviokompanijama.

Rang Aviokompanija Cena po pređenoj miji
1. Spirit Airlines $0.209
2. Frontier Airlines $0.225
3. Hawaiian Airlines $0.257
4. (T) Allegiant Air $0.322
4. (T) Sun Country Airlines $0.322
6. Alaska Airlines $0.338
7. JetBlue Airways $0.402
8. American Airlines $0.418
9. United Airlines $0.451
10. Southwest Airlines $0.467

 

#1 Spirit Airlines

Spirit Airlines ima sedište na Floridi. Budući da je to budžetska aviokompanija, budite spremni platiti sve dodatke, poput hrane ili pića, pa čak i ručnog prtljaga. Studija je pokazala da je cena po milji samo 20,9 centi kod ovog prevoznika.

#2 Frontier Airlines

Sa sedištem u Denveru, Kolorado, Frontier putuje na više od 80 destinacija u zemlji i inostranstvu. Imala je svoj udeo u lošoj štampi, koja je 2015.godine proglašena za jednu od pet najgorih aviokompanija u SAD-u. Studija je pokazala da je ova kompanija u proseku koristila 22,5 centi po milji koristeći njihovu metodologiju.

#3 Hawaiian Airlines

Hawaiian Airlines je najveća aviokompanija na Havajima, koja pruža usluge kopnu Sjedinjenih Država, kao i međunarodnim destinacijama. Kako bi Hawaiian Airlines Bank of Hawaii ponudila karticu World Elite Mastercard, ušla je u partnerstvo sa Mastercard-om. Ova kartica nudi bonus milje i tri puta veće milje pri kupovini Hawaiian Airlines letova.

Hawaiian Airlines je bio samo nešto skuplji od Frontier-a i Spirit Airlines-a, sa cenom od 25,7 centi po milji.

#4 Alegiant Air

Alegiant Air je iz Las Vegasa i nedavno je kompanija završila sa nadogradnjom svoje flote. Penzionisao je najstariji avion kojim je upravljano, mlaznice MD-80, a sada koristi avione Airbus A319 i A320. U studiji je ovaj jeftini prevoznik iznosio 32,2 centa po miji.

#4 Sun Country Airlines

Sun Country Airlines nudi destinacije širom Sjedinjenih Država, kao i mesta u Meksiku, Karibima i Kostariki. Sedište je u Minesoti i ima približno 70 ruta.

Sa 32,2 centa po milji, Sun Conutry Airlines zaokružuje pet najpovoljnijih aviokompanija u Sjedinjenim Državama.

#6 Alaska Airlines

Sa sedištem u Sjjetlu, Alaska Airlines je poznata po tome što sprovodi odlične vremenske prodaje. Nedavno je imala dvodnevnu prodaju avionskih karata gde su neke karte mogle biti kupljene za samo 39 dolara.

Ova aviokompanija je u studiji zauzela šesto emsto sa 33,8 centi po milji.

#7 Jet Blue Airways

Ako imate tendenciju da jedete slatkiše dok letite, ali mrzite da plaćate dodatke, JetBlue nudi besplaten grickalice i piće. Sa sedištem u Njujorku, ima preko 90 destinacija i osvojio je nagrade za korisničku podršku.

JetBlue Airways je malo skočio u odnosu na poziciju br.6 na 40,2 centa po milji.

#8 American Airlines

Sa sedištem u Fort Worth-u, Teksas, American Airlines se smatra najvećom svetskom aviokompanijom u nekoliko kategorija, uključujući veličinu flote, putnike i broj destinacija na koje lete. Ima skoro 350 destinacija u svojoj pokrivenosti koja obuhvata oko 50 zemalja. To je takođe jedna od najstarijih aviokompanija, osnovana 1926.godine. Sa ovom kompanijom ćete obično plaćati niže takse za prtljag nego što biste platili za neke od namenskih budžetskih aviokompanija, ali same karte mogu biti malo skuplje. American Airlines naplaćuje 41,8 centi po milji.

#9 United Airlines

Ova kompanija je smeštena u Čikagu, Ilinois, i još jedna je stara aviokompanija na ovoj listi, osnovana 1926.godine. nudi veliki izbor domaćih letova i nudi letove za 48 država. Njena cena je oko 45 centi po milji.

#10 Southwest Airlines

Sa sedištem u Dalasu, Teksas, Southwest Airlines čini relativno lako pronalaženje njihovih ponuda nudeći kalendar sa niskim cenama. Nudi i besplatne grickalice i piće, wifi kada poletite, a torbe lete sa vama besplatno, što može biti dobra mera za uštedu. Imajte na umu, međutim, da postoje određene odredbe, uključujući ograničenja težine i veličine, koje morate slediti da bi torbe mogle besplatno biti prenošene. Southwest se takođe veoma dobro rangira u smislu ukupnog zadovoljstva kupaca među svim aviokompanijama. Naplaćuje 46,7 centi po milji.

Kako uštedeti na avionskim kartama

Koristite web stranice za poređenje

Prvi korak koji želite da napravite da biste pronašli jeftin i povratni let je da prestanete da gledate pojedinačnu web stranicu svake aviokompanije. Previdećete neke kompanije na koje ste zaboravili ili za koje možda nikada niste čuli ako pogledate svaku zasebno.

Umesto toga, trebalo bi da odete na veb lokaciju koja vam omogućava da uporedite više avioprevoznika odjednom. To će vam dati najbolju indikaciju o tome koja aviokompanija rutinski nudi jeftine letove.

Rezervišite unapred

Takođe ćete želeti da pogledate što je moguće dalje u budućnost i planirate jer su letovi sve skuplji kako se datum leta približava. To je teško učiniti ako morate da rezervišete hitni let da biste posetili porodicu, ali to je lako učiniti ako idete na godišnji odmor. Razgovarajte sa šefom, odredite vreme odmora, odlučite o destinaciji i rezervišite let što je pre moguće.

Letite radnim danom

Ako možete da odete sredinom nedelje umesto vikendom, uštedećete novac jer su letovi radnim danom jeftiniji od letova vikendom jer nisu toliko traženi. Takođe možete tražiti bilo kakve popuste, uključujući pauze u poslednjim minutima zbog nedovoljno prodatih letova. Međutim, imajte na umu da zadržavanje u poslednjem trenutku za promenu cen emože biti rizično jer ćete na kraju platiti mnogo više nego da ste let rezervisali mnogo ranije.

Poletite sa velikog aerodroma, ako je moguće

Ako je ovo opcija, pokušajte da letite iz većih gradova i aerodroma. Verovatno ćete uštedeti ako letite iz Bostona, Njujorka, San Franciska ili bilo kog drugog velikog grada, umesto da krećete sa manjeg regionalnog aerodroma.

Pazite na dodatne troškove

Ako letite sa jeftinim avioprevoznikom, pazite na dodatne troškove za čekiranje, pa čak i ručne prtljage. Ove takse su obično odvojene od osnovne cene karte i mogu brzo povećati ukupnu cenu.

Zaključak

Iako se letenje generalno ne smatra jeftinim načinom putovanja, postoje načini za postizanje dogovora ako potrošite malo vremena i truda na planiranje strategije. Obavezno pogledajte sve moguće opcije leta, uključujući budžetske prevoznike, i nemojte se zaglaviti sa idejom putovanja sa jednom određenom aviokompanijom. Ostnaite otvoreni za putovanja sredinom nedelje ako možete i verovatno ćete dodatno uštedeti. Postoje i alati poput Hooper-a koji vam mogu pomoći da pronađete pristupačnije ponude putovanja dok pretražujete letove.

Ako znate da radite i pazite na ograničenu vremensku prodaju povoljnih letova, nebo je granica kada je u pitanju koliko možete uštedeti u svom budžetu.

 

Izvor: Lendedu.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0