Želi da obori Ginsov rekord: Baka (104) iz Čikaga skočila sa padobranom

Želi da obori Ginsov rekord: Baka (104) iz Čikaga skočila sa padobranom

Čikago ukida uredbu o nošenju maski i dokazu o vakcinaciji od 28. februara
Produženje za vozačke dozvole i lične karte u Ilinoisu ističe za manje od 2 nedelje
Chicago’s Christkindlmarket: Druga najbolja božićna pijaca u celoj Americi

Doroti Hefner, baka iz Čikaga stara 104 godine, nada se da će biti zvanično priznata kao najstarija osoba koja je ikada skakala sa padobranom, nakon tandem skoka koji je izvela u nedelju na aerodromu u severnom delu Ilinoisa.

Nakon što je uspešno spustila na aerodrom za padobrance u mestu Otava, udaljenom oko 140 kilometara od Čikaga, Doroti je sa oduševljenjem izjavila: “Godine su samo broj”.

Prethodni rekord za najstarijeg svetskog padobranca u Ginisovoj knjizi rekorda postavila je Linea Ingegard Laršon iz Švedske, koja je imala 103 godine kada je skočila u maju 2022. Međutim, aerodrom Skajdajv Čikago želi da Dorotin skok bude priznat kao novi svetski rekord, prenela je lokalna TV stanica WLS.

Doroti je prvi put skakala padobranom kada je imala 100 godina. Tokom nedeljnog skoka, ostavila je svoju hodalicu blizu aviona, a drugi padobranci su joj pomogli da se popne uz stepenice.

Doroti je delovala smireno i samouvereno dok su se vrata otvarala, pre nego što je hrabro prešla ivicu i skočila. Spuštanje je trajalo sedam minuta.

Nakon što se spustila na pistu, njeni prijatelji su je brže-bolje pozdravili i čestitali joj. Doroti je brzo ustala i odgovarala na pitanja reportera. Kada su je pitali kako se oseća sada kada je ponovo na zemlji, odgovorila je: “Divno. Ali bilo je divno i tamo gore. Nije moglo biti lepše.”

Glas-javnosti.rs

COMMENTS

WORDPRESS: 0