Zbog nove vrste Covida19 razmatra se uvođenje restriktivnih mera za letove unutar SAD

Zbog nove vrste Covida19 razmatra se uvođenje restriktivnih mera za letove unutar SAD

Merilend najbolja država za rodnu ravnopravnost, Ilinois na vrhu ove liste
Bakingemska fontana u Grant Parku biće ponovo puštena u rad
Planirate promenu posla? Top 5 najbrže rastućih privrednih oblasti za 2022.godinu

Bajdenova administracija razmišlja o tome da nametne ograničenja za putovanja unutar zemlje, uključujući Floridu, u strahu da će mutacija koronavirusa poništiti sav napredak da se savlada pandemija.

Naučnici su zabrinuti da bi novi sojevi koronavirusa – uključujući jedan veoma zarazan tip, koji je prvi put identifikovan u Velikoj Britaniji, kao i drugi iz Južne Afrike i Brazila mogli ugroziti postojeće vakcine. Sve ovo je uslovilo hitnu reviziju potencijalnih ograničenja putovanja unutar Sjedinjenih Država, rekao je jedan savezni zvaničnik.

Diskusije administracije o potencijalnim ograničenjima putovanja nisu usmerene na određenu državu, već su usredsređene na to kako sprečiti širenje varijanti koje se ubrzano šire u velikom broju država, uključujući Floridu i Kaliforniju.

Varijanta koronavirusa koji se pojavio Velikoj Britaniji, poznata kao B.1.1.7, nedavno je zabeležena na Floridi, gde je identifikovano preko trećine svih slučajeva u Sjedinjenim Državama.

Dvojica zvaničnika savezne vlade naglasila su da još uvek ne postoje nikakvi mere i da će bilo koji potez za ograničavanje putovanja ili nametanje novih zdravstvenih mera biti preduzet u partnerstvu sa državnim i lokalnim vlastima.

Rukovodioci i drugi predstavnici u velikoj meri pogođene avioindustrije razgovaraju sa zvaničnicima  Centra za kontrolu i prevenciju bolesti o potencijalnim novim akcijama, izražavajući posebnu zabrinutost zbog mogućih zahteva za testiranje na domaćim letovima.

Izvor: mcclatchydc.com 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0