Zbog nove vrste Covida19 razmatra se uvođenje restriktivnih mera za letove unutar SAD

Zbog nove vrste Covida19 razmatra se uvođenje restriktivnih mera za letove unutar SAD

Put do Amerike skuplji za turiste: Naknade za putničke vize povećavaju se za 15%”
Kolika je trenutna temperatura vode u jezeru Mičigen u Čikagu? Evo kako da proverite
Wells Fargo isplaćuje 2 milijarde dolara odštete. Evo kako da proverite imate li pravo na nadoknadu

Bajdenova administracija razmišlja o tome da nametne ograničenja za putovanja unutar zemlje, uključujući Floridu, u strahu da će mutacija koronavirusa poništiti sav napredak da se savlada pandemija.

Naučnici su zabrinuti da bi novi sojevi koronavirusa – uključujući jedan veoma zarazan tip, koji je prvi put identifikovan u Velikoj Britaniji, kao i drugi iz Južne Afrike i Brazila mogli ugroziti postojeće vakcine. Sve ovo je uslovilo hitnu reviziju potencijalnih ograničenja putovanja unutar Sjedinjenih Država, rekao je jedan savezni zvaničnik.

Diskusije administracije o potencijalnim ograničenjima putovanja nisu usmerene na određenu državu, već su usredsređene na to kako sprečiti širenje varijanti koje se ubrzano šire u velikom broju država, uključujući Floridu i Kaliforniju.

Varijanta koronavirusa koji se pojavio Velikoj Britaniji, poznata kao B.1.1.7, nedavno je zabeležena na Floridi, gde je identifikovano preko trećine svih slučajeva u Sjedinjenim Državama.

Dvojica zvaničnika savezne vlade naglasila su da još uvek ne postoje nikakvi mere i da će bilo koji potez za ograničavanje putovanja ili nametanje novih zdravstvenih mera biti preduzet u partnerstvu sa državnim i lokalnim vlastima.

Rukovodioci i drugi predstavnici u velikoj meri pogođene avioindustrije razgovaraju sa zvaničnicima  Centra za kontrolu i prevenciju bolesti o potencijalnim novim akcijama, izražavajući posebnu zabrinutost zbog mogućih zahteva za testiranje na domaćim letovima.

Izvor: mcclatchydc.com 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0