Zatvorena granica sa Meksikom, Nacionalna Garda uskoro na ulicama!

Zatvorena granica sa Meksikom, Nacionalna Garda uskoro na ulicama!

Da li ste se ikada zapitali koliko Amerika kasni za svetom kada je plaćeno odsustvo u pitanju? Evo odgovora!
Predstavnički Dom usvojio zakone koji bi ilegalnim imigrantima otvorili put do državljanstva
Zašto čega je prestonica Ilinoisa u Springfildu, a ne u Čikagu?

Koronavirus nastavlja da se širi i u Sjedinjenim Državama,  predsednik Donald Tramp aktivirao je zakon iz ratnog perioda da bi ubrzao proizvodnju maski, respiratora, ventilatora i druge opreme, neohodne za borbu protiv epidemije. Desetine miliona Amerikanaca, od Kalifornije do Njujorka, pod naredbom je da ne izlazi iz kuće, a posle zatvaranja granice sa Kanadom, odlučeno je i da se ograniči i prelazak granice sa Meksikom na samo najneophodnija putovanja. Iz Pentagona je u međuvremenu najavljeno da će hiljade rezervista iz Nacionalne garde biti raspoređeno u 31 državi.

Američka granica sa Kanadom i Meksikom biće zatvorena od subote u ponoć za svako putovanje koje nije od ključne važnosti.

Stejt department SAD usvojio je odluku da obustavlja izdavanje američkih viza u svim svojim abasadama širom sveta zbog pandemije koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju američkog spoljnopolitičkog resora, svi planirani sastanci sa strankama se otkazuju počev od 20. marta.

Ističe se da će rad konzulata biti obnovljen po pitanju izdavanja viza „čim se za tako nešto steknu uslovi“, iako nije precizirano kada bi to moglo da se dogodi.

Sa druge strane, naglašava se, ambasade će nastaviti da pružaju ostale usluge građanima SAD koji borave u inostranstvu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0