Zašto je teško dobiti odobrenje za American Express kreditnu karticu?

Zašto je teško dobiti odobrenje za American Express kreditnu karticu?

Stanovnici Čikaga među najboljim susedima u Americi
Bez naknada i sa visokom kamatom: Apple predstavio novi štedni račun za svoje korisnike
Apple je uradio veliku stvar za korisnike: Uključite novu opciju na vašem iPhone-u

American Express kreditna kartica, Visa, MasterCard i Discover popunjavaju vaše poštansko sanduče ponudama za kreditne kartice.

Ne možete da se prijavite na internet bez iskačućih oglasa koji vas ohrabruju da se prijavite za povrat novca ili nagrade. Tada biste pomislili da je sve što vam treba pristojan kredit da biste se danas kvalifikovali za potrošačke kreditne kartice. Možda… ali ne ako se prijavljujete za mnoge premium kreditne kartice American Express-a.

Pokušajte da se prijavite za American Express Platinum ili Gold Card. Možda ćete otkriti da čak i ako imate solidnu kreditnu evidenciju, American Express će vam poslati „Ne, hvala“ nakon što podnesete prijavu.

Poželjne kartice

Ove vrhunske kreditne kartice su poželjne (desirable). American Express Platinum Card, na primer, dodeljuje članovima 50.000 nagradnih poena nakon što naplate kupovinu u vrednosti od najmanje 5.000 dolara u prva tri meseca u kojima poseduju svoje kartice.

Zlatna kartica nije baš tako velikodušna, ali ipak dodeljuje vlasnicima kartica 25.000 nagradnih poena sve dok naplaćuju najmanje 2.000 dolara u prva tri meseca nakon što aktiviraju svoje kartice.

Obe kartice dolaze i sa drugim pogodnostima.

Platinum kartica, na primer, obezbeđuje vlasnicima kredit od 200 dolara koji mogu da iskoriste za plaćanje bilo koje slučajne naknade avio-kompanije, uključujući troškove za proveru torbi, naručivanje filmova tokom leta ili naručivanje čaše vina tokom leta.

Pošto su ove kartice popularne, American Express ne šteti poslovanju. Ljudi stoje u redu, željni da plate ogromne godišnje naknade povezane sa karticama:

  • Godišnja naknada za Gold karticu je velikih 150 dolara
  • Članovi Platinum kartice plaćaju 450 dolara svake gdine za tu privilegiju da imaju baš nju

Ovo je jedan od razloga zašto je American Express toliko izbirljiv o tome kome daju kreditne kartice: mogu sebi da priušte ovaj korak. Potražnja za njiovim karticama je velika.

Šta traži American Express?

American Express ne otkriva šta tačno traži kada je u pitanju izdavanje svojih premium kreditnih kartica. Ali, kao i sve kompanije za kreditne kartice, American Express se u velikoj meri oslanja na vaš trocifreni kreditni rezultat kada utvrđuje da li je vaš kredit dovoljno jak.

Zajmodavci svih vrsta se danas oslanjaju na ove rezultate. Postoji razlog za ovo: vaš rezultat će biti visok ako imate istoriju da plaćate svoje račune na vreme i da ne nagomilavate ogromne iznose dugova na kreditnoj kartici.

Vaši rezultati će biti niski ako kasnite sa plaćanjem računa za kreditnu karticu ili auto kredit. Oni će takođe biti niski ako ste u prošlosti imati bankrot ili oduzimanje stambenih objekata. A ako se suočavate sa gomilom dugova na kreditnim karticama? Da, vaš trocifreni kreditni rezultat će patiti.

Ako se prijavljujete za jednu od boljih kartica American Express-a, biće vam potreban kreditni rezultat od 720 ili više na popularnom FICO sistemu za bodovanje. Pomaže, takođe, ako imate prilično dugu kreditnu istoriju. American Express misli da ćete biti spremniji da platite svoje račune na vreme ako ste već imali dugu istoriju upravljanja kreditnim karticama.

Drugim rečima, ako nikada ranije niste imali kreditnu karticu, ne očekujte da ćete se kvalifikovati za American Express karticu.

Radite na tome da budete dobar kandidat

Smatrajte American Express vrhuncem industrije kada su kreditne kartice u pitanju. Ako vaš kredit nije blistav ili ako nemate dugu kreditnu istoriju, razmislite o izgradnji svoje kreditne sposobnosti tako što ćete početi sa kompanijom za kreditne kartice koja nije tako izbirljiva. I zapamtite, čak i ako American Express odbije vašu prijavu, nije izgubljena svaka nada. Ništa vas ne sprečava da se ponovo prijavite nakon što ste radili na izgradnji svog kredita. Postoji mnogo drugih atraktivnih kreditnih kartica – uključujući one sa izvanrednim programima nagrađivanja i puno pogodnosti – za vas.

 

Izvor: Creditshout.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0