Zašto je samo 8% novih automobila na tržištu SAD dostupno po ceni manjoj od 30.000 dolara?

Zašto je samo 8% novih automobila na tržištu SAD dostupno po ceni manjoj od 30.000 dolara?

Sud u Ilinoisu oborio uredbu guvernera Pritzkera za ostanak kod kuće
Senat usvojio zakon o zaštiti istopolnih i međurasnih brakova
Najpametnije države u SAD. Evo gde žive Amerikanci sa najvišim koeficijentom inteligencije

Kupovina novih automobila postala je izuzetno skupa, pokazuju nedavni izveštaji. Cene novih vozila su blizu istorijskog maksimuma, dok su kamatne stope za finansiranje kupovine dramatično porasle. Osim toga, na tržištu je sve manje pristupačnih novih automobila.

Prema nedavnom izveštaju aplikacije za kupovinu automobila CoPilot, novi automobili ispod cene od 30.000 dolara čine samo 8% ponude na tržištu, što je značajan pad od 38% u odnosu na period pre pandemije. Izvršni direktor kompanije CoPilot, Pat Rayan, izjavio je da je ovo najmanje pristupačno tržište automobila u modernoj istoriji.

Još pre pandemije Covid-19, potrošački ukusi su se postepeno pomerali sa limuzina na skuplje terence i džipove. Kupci su sve više tražili dodatne opcije kao što su visokotehnološke touch mogućnosti, ambijentalno osvetljenje, kamere od 360 stepeni i sedišta sa grejanjem i hlađenjem. Ivan Drury, direktor kompanije Edmunds, ističe da postoji pravi “rat karakteristika” među proizvođačima automobila.

Kako bi zadovoljili povećanu potražnju, dileri su počeli da povećavaju zalihe automobila, dok su proizvođači nadograđivali svoje ponude vrhunskim paketima opreme, dok su se istovremeno smanjivali na jeftinije automobile. Drury navodi da je logično da cene rastu kako bi se ponudile nove funkcije i povećala veličina vozila sa svakim redizajniranjem.

Prema podacima kompanije Edmunds, prosečna cena novih automobila u maju je iznosila 47.892 dolara, što je gotovo rekordna suma. Sada, 10% svih prodatih vozila košta više od 70.000 dolara, u poređenju sa 3% pre pet godina. Sa druge strane, sve je manje opcija dostupnih po nižim cenama. Prema istom izvoru, samo 0,3% prodatih novih vozila košta manje od 20.000 dolara, u poređenju sa 8% pre pet godina.

Ovakva situacija ostavlja sve više kupaca automobila sa ograničenim budžetom da se okreću kupovini starijih vozila sa većom kilometražom, što znači da će imati veće troškove vlasništva, ističe Rayan. “Oni koji imaju najmanje mogućnosti za plaćanje kupuju automobile koji će ih najviše koštati“, dodao je on.

Studija kompanije iSeeCars, koja je analizirala više od dva miliona automobila, pokazala je koji korišćeni modeli imaju najniže cene i najduži preostali životni vek. Kupci koji žele da se prilagode skupljim novim automobilima sve više razmatraju opciju kupovine pouzdanih korišćenih vozila kako bi zadovoljili svoje potrebe.

Kupovina automobila je postala izazovna i skupa za većinu potrošača, a očekuje se da će ova trend nastaviti u bliskoj budućnosti. Potrebno je pažljivo planiranje i razmatranje opcija kako bi se pronašlo vozilo koje zadovoljava potrebe i budžet kupaca.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0