Zakon o trideset i dva radna sata: Sanders predlaže istu platu za manje rada

Zakon o trideset i dva radna sata: Sanders predlaže istu platu za manje rada

Ove godine Čikago planira proširenje mreže javnih toaleta
FED povećao kamatne stope na najviši nivo u poslednje 22 godine
Učestvujte u nagradnoj izložbi „Najlepše iz Srbije“

Senator Bernie Sanders, I-Vt., održao je saslušanje krajem nedelje o predlogu zakona koji je predstavio kako bi smanjio standardnu radnu nedelju u SAD-u na četiri dana bez gubitka plate.

Predlog zakona nazvan “Zakon o trideset i dva radna sata” smanjio bi standardnu radnu nedelju sa 40 na 32 sata tokom četiri godine.

Takođe bi zahtevao nadoknadu za prekovremeni rad u iznosu i po pola vremena za radne dane koji traju više od osam sati i nadoknadu za prekovremeni rad koja bi plaćala radnicima dvostruku njihovu redovnu plaću ako je njihov radni dan duži od 12 sati.

“Prelazak na 32-satnu radnu nedelju bez gubitka plate nije radikalna ideja”, rekao je Sanders u saopštenju. “Danas su američki radnici produktivniji više od 400 posto nego što su bili 1940-ih. A ipak, milionii Amerikanaca rade duže sa nižim platama nego što su pre decenije. To se mora promeniti.”

“Vreme je da se smanji nivo stresa u našoj zemlji i omogući građanima da uživaju u boljem kvalitetu života. Vreme je za 32-satnu radnu nedelju bez gubitka plate. Radujem se raspravi ove nedelje.”

nbcnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0