Zabrane za rad restorana na snazi od danas, radno vreme pomereno do 11 p.m.

Zabrane za rad restorana na snazi od danas, radno vreme pomereno do 11 p.m.

Bez ulaznice doživite čikaške muzeje: Ovo su besplatni dani tokom leta
Chicago Whiskey & Wine Festival, 22. februara!
Sajam automobila u Čikagu 2022. održaće se u februaru na McCormick Place-u

Pod pritiskom barova i restorana koji su teško pogođeni pandemijom koronavirusa, gradonačelnica Lori Lightfoot pomeriće policijski čas koji je uvela za prodaju alkoholnih pića i omogućiće tim preduzećima da prodaju alkohol do 23 sata.

Lightfoot je kritikovala odluku guvernera JB Pritzkera da zabrani uslugu u zatvorenom u barovima i restoranima zbog skoka slučajeva COVID-19.
Kako je predviđeno da Pritzkerova nova pravila stupe na snagu u petak, gradonačelnica menja gradska pravila kako bi omogućila prodaju alkoholnih pića u barovima i restoranima do 11.

Iako Lightfoot popustila pravila za barove i restorane, prodaja alkohola u prodavnicama alkoholnih pića, prehrambenih proizvoda i drugim objektima sa dozvolom za pakovanu robu i dalje mora da se završi u 21 sat, saopšteno je iz njene kancelarije.

Guverner je naglasio da su ova ograničenja neophodna da zaustave širenje koronavirusa, ali je gradonačelnica nagovestila da će pokušati da ubedi guvernera da se predomisli.

Nova ograničenja će zabraniti uslugu u zatvorenim delovima restorana i barova. Takođe, okupljanja će biti ograničena na maksimalno 25 osoba.

Grad je zabeležio veliki porast hospitalizacija i visoku stopu pozitivnih testova na virus kovid 19. Bolnice prosečno primaju duplo više pacijenata zaraženih koronavirusom dnevno nego što je to bio slučaj pre mesec dana.

Počevši od petka Čikago će postati sedma od 11 regija u državi koja će se naći pod strožim pravilima koja država nameće.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0