Za “Unemployment” u SAD prijavilo se 10 miliona ljudi. Evo kako da aplicirate.

Za “Unemployment” u SAD prijavilo se 10 miliona ljudi. Evo kako da aplicirate.

Teksas: Imigrante će hapsiti zbog nezakonitog prelaženja granice
Kriza u truckingu – Surge Transportation pred bankrotom, dug preko 12 miliona dolara
Lista najmoćnijih pasoša na svetu: Amerika na istom mestu kao i prošle godine

Više od 6.6 miliona građana Sjedinjenih Američkih Država, prijavilo se za program pomoći nezaposlenima tokom prošle nedelje, objavio je američki Sekretarijat rada. Time je, izveštava agencija Asošijeted pres, udvostručen negativan rekord zabeležen pre dve sedmice, kada je bez posla ostalo 3,3 miliona ljudi. Gubitak zaposlenja jedna je od glavnih posledica pandemije koronavirusa – od koje trpi čitava planeta.

Veliki broj otpuštanja navodi ekonomske stručnjake na procene da bi do kraja aprila bez posla moglo ostati dvadeset miliona ljudi, piše Asošijeted pres. U tom slučaju stopa nezaposlenosti mogla bi doseći do 15 odsto što bi premašilo 10,8 odsto – koliko je iznosila tokom recesije 1982. godine.

U većini američkih država na snazi je mera ostanka kod kuće – što opterećuje poslove čiji je sastavni deo iznajmljivanje lokala, plaćanje rente i izmirivanje računa.

Ukoliko ste ostali bez posla možete aplicirati za naknadu za nezaposlene tzv. unemployment. 

Ko je kvalifikovan da aplicira za ovaj program?

Ako vam je naređeno da se samoizolujete od strane medicinskih stručnjaka ili vladine agencije, ako vas poslodavac otpusti ili pošalje kući bez plate zbog pandemije COVID-19 ili ako brinete o članu porodice kome je dijagnosticiran COVID-19 onda možete aplicirati za ovaj program.

Da biste bili sigurni da li možete da aplicirate za pomoć posetite web stranicu Illinois Department of Employment Security.

Ukoliko želite da aplicirate za unemployment posetite ovaj link.

Izvor: Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0