Wells Fargo isplaćuje 2 milijarde dolara odštete. Evo kako da proverite imate li pravo na nadoknadu

Wells Fargo isplaćuje 2 milijarde dolara odštete. Evo kako da proverite imate li pravo na nadoknadu

Potražnja za hipotekama skočila skoro 28% za nedelju dana; kamatne stope padaju već mesecima
Ilinois: Počela isplata novca od grupne tužbe protiv Snapchat-a
Amazon pokrenuo novu “Clinic” uslugu – Proboj na tržište virtuelne nege

Ako ste imali Wells Fargo račun između 2011. i 2022. godine, možda ste jedan od 16 miliona korisnika koji se kvalifikuju za naknadu štete, kaže Biro za finansijsku zaštitu potrošača (CFPB).

Kao deo nagodbe od 3,7 milijardi dolara, Wells Fargo je pristao da plati više od 2 milijarde dolara direktno klijentima oštećenim “ilegalnim aktivnostima”, u rasponu od netačnih naknada za prekoračenje do pogrešnih oduzimanja imovine, prema CFPB-u.

Korisnici Wells Farga koji bi mogli biti pogođeni su oni koji imaju kredite za automobile, hipoteke ili bankovne račune.

• Za kupce auto kredita, nezakonite prakse uključuju pokriće unapred plaćenog jaza koji nije refundiran kada su krediti otplaćeni pre vremena, pogrešno primenjena plaćanja koja su dovela do viših kamata i naknada, i neopravdano vraćanje automobila u posed.
• Za korisnike hipotekarnog kredita, odšteta se može dugovati zbog pogrešne prinudne naplate, pogrešno naplaćenih naknada i pogrešnih modifikacija kredita koje bi inače sprečile prinudu.
• Za vlasnike bankovnih računa, nekima su pogrešno naplaćene naknade za prekoračenje na zaduženju i podizanju na bankomatima, kao i da je novac nepravedno „zamrznut“ ako je Wells Fargo posumnjao da je jedan depozit bio lažan.Ukupan iznos štete koji se duguje svakom pogođenom kupcu će varirati, prema brojevima koje daje CFPB.

• Za oduzimanje automobila, kompenzacija je „najmanje“, ali nije ograničena na, 4.000 dolara.
• Za nosioce hipoteka koji nisu bili u mogućnosti da modifikuju svoje hipoteke kako bi izbegli prinudnu naplatu, prosečna šteta iznosi 24.125 dolara po podnosiocu zahteva.
• Za depozitne račune, klijenti u proseku odštete 100 dolara.

Closeup of hands holding cash

Kako tražiti naknadu štete

Ako ispunjavate uslove za primanje novca, Wells Fargo je dužan da vas obavesti. U stvari, mnogi klijenti su već primili svoje uplate, bilo kao ček ili kredit na svoje postojeće račune.
Međutim, prema ažuriranim uputstvima CFPB-a, ako mislite da ispunjavate uslove za isplatu, a još uvek je niste primili, trebalo bi da kontaktirate predstavnika klijenata kompanije Wells Fargo.

Ako to ne uspe, možete podneti žalbu direktno CFPB-u. CFPB će zatim direktno kontaktirati Wells Fargo, ako je potrebno.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0