Walmart započeo test program dostave namirnica i testova dronovima

Walmart započeo test program dostave namirnica i testova dronovima

Pogledajte listu čikaških događaja koji su otkazani ovog leta
Preti li Americi kolaps tržišta nekretnina? Mnogo parametri podsećaju na veliku krizu 2000-ih
Prosečna cena goriva u Americi pala za 10 centi. Sada iznosi 4,27 dolara po galonu

Najveći lanac supermarketa u Americi, Walmart započeo je da vrši dostave svojih narudžbina putem dronova, udružujući se sa tri kompanije za dronove: DroneUp, Flitrek i Zipline.

Kako piše Business Insider dronovi su samo najnoviji primer da Walmart pokušava da od svojih lokacija napravi distributivne čvorove za elektronsku trgovinu. Sa 4.700 lokacija širom SAD smeštenih na udaljenosti od 10 minuta od 90% američke populacije, Walmart je najveći trgovniski lanac u državi.

Kupci i dalje žele da različito komuniciraju sa Walmartom i trudimo se da ih apsolutno opslužujemo na nove i drugačije načine, bilo da se radi o brzini ili pogodnosti“, rekao je Vard.

Pored tradicionalnih preuzimanja porudžbina u prodavnici, na ivičnjaku, tradicionalne dostave, brze dostave Walmart je sada započeo i isporuke dronovima.

Walmart se udružio sa Quest Diagnosticsom u pokretanje tehnologije dronova DroneUp kako bi kupcima u severnom Las Vegasu dostavljao beskontaktne isporuke COVID-19 kompleta za samotestiranje. Još jedan probni program testiraće se početkom oktobra u Cheektowaga, New York.

Flytrek će dostavljati namirnice i proizvodima za domaćinstvo stanovnicima Fejetvila u Severnoj Karolini.

A Zipline-ovo program dostave u Arkanzasu usredsrediće se na startup koji će raspoređivati pakete zdravstvenih i vellness predmeta koristeći biorazgradivu padobransku tehnologiju. Ovo testiranje započeće tek početkom 2021. godine.

Izvor: Business Insider

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0