Vrhunac pandemije u Čikagu sredinom Maja, ostanak u kući sve do Juna!

Vrhunac pandemije u Čikagu sredinom Maja, ostanak u kući sve do Juna!

Prosečan životni vek u SAD opao najviše od Drugog svetskog rata
Visoke plate, a niski životni troškovi: Ovo je top 10 američkih gradova za traženje poslova
Teksas je spreman za prvi ultrabrzi japanski voz

Broj zaraženih od koronavirusa širom sveta premašiio je u utorak 2,5 miliona, dok u Sjedinjenim Državama ima više od 800 hiljada obolelih, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins i agencije Rojters.

Od Kovida 19 umrlo je više od 175 hiljada ljudi, od čega je dve trećine žrtava u Evropi.

Broj zaraženih u svetu porastao je na prvih pola miliona za 75 dana, dok je za samo šest dana registrovano poslednjih pola miliona, prenosi Rojters.

Pre više od tri meseca – 10. januara – registrovan je 41 slučaj, da bi u aprilu broj obolelih rastao za više od 70 hiljada dnevno.

Situacija u Čikagu

Guverner J.B. Pritzker rekao je u utorak da novi modeli predviđaju da koronavirus neće dostići vrhunac u Ilinoisu sve do sredine maja, što je nekoliko nedelja kasnije nego što je predviđeno pređašnjim modelima.

Tokom intervjua za Washington Post Live, Pritzker je naveo da je Ilinois druga država koja je izdala nalog za boravak kod kuće i zbog toga što ga ljudi nisu u potpunosti poštovali, očekivani vrhunac pandemije pomeren je sa kraja aprila na sredinu maja.

U međuvremenu, gradonačelnica Čikaga Lori Lightfoot izjavila je na konferenciji za novinare da očekuje da se Pritzkerova naredba za boravak kod kuće produži sve do juna.

COMMENTS

WORDPRESS: 0