Vrhunac Omikron varijante u Čikagu je prošao, ali zvaničnici pozivaju na oprez

Vrhunac Omikron varijante u Čikagu je prošao, ali zvaničnici pozivaju na oprez

Besplatne vožnje na Navy Pieru za sve posetioce 28. februara
Da li ste znali zašto je Čikago dobio nadimak „vetroviti grad“?
Više stotina Srba zarobljeno na kruzerima na obali SAD

Čini se da je Ilinois prošao vrhunac najvećeg talasa Omikron varijante COVID-19 do sada, jer slučajevi i hospitalizacije izazvane novom varijantom u opadajju, ali zvaničnici pozivaju na oprez jer je zdravstveni sistem države i dalje pod pritiskom bez presedana.

Guverner J. B. Pritzker je u sredu nazvao najnoviji trend „dobro dobrodošlom promenom nakon naglog povećanja u prethodnih sedam nedelja“.

Želim da budem jasan: oprezno sam optimista po pitanju ovog pada“, rekao je Pritzker tokom konferencije za novinare u Tompson centru u petlji. „Ali u bolnicama širom Ilinoisa još uvek ima strašno mnogo ljudi koji se bore za svoje živote.

Tokom protekle nedelje, država je u proseku imala 26.646 novih potvrđenih i verovatnih slučajeva COVID-19 dnevno, što je 18 odsto manje u odnosu na prethodnu nedelju, kada je prosečni dnevni slučaj dostigao rekord od 32.501. Pre poslednjeg napada, rekord je bio u proseku 12.384 slučaja dnevno tokom naleta u jesen 2020. godine, pre nego što su vakcine bile dostupne.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0