Vrhunac Omikron varijante u Čikagu je prošao, ali zvaničnici pozivaju na oprez

Vrhunac Omikron varijante u Čikagu je prošao, ali zvaničnici pozivaju na oprez

10 novih zakona koji stupaju na snagu u Ilinoisu 2023.godine
Produženje za vozačke dozvole i lične karte u Ilinoisu ističe za manje od 2 nedelje
Spring Break – Evo kako je nastao ovaj popularni fenomen

Čini se da je Ilinois prošao vrhunac najvećeg talasa Omikron varijante COVID-19 do sada, jer slučajevi i hospitalizacije izazvane novom varijantom u opadajju, ali zvaničnici pozivaju na oprez jer je zdravstveni sistem države i dalje pod pritiskom bez presedana.

Guverner J. B. Pritzker je u sredu nazvao najnoviji trend „dobro dobrodošlom promenom nakon naglog povećanja u prethodnih sedam nedelja“.

Želim da budem jasan: oprezno sam optimista po pitanju ovog pada“, rekao je Pritzker tokom konferencije za novinare u Tompson centru u petlji. „Ali u bolnicama širom Ilinoisa još uvek ima strašno mnogo ljudi koji se bore za svoje živote.

Tokom protekle nedelje, država je u proseku imala 26.646 novih potvrđenih i verovatnih slučajeva COVID-19 dnevno, što je 18 odsto manje u odnosu na prethodnu nedelju, kada je prosečni dnevni slučaj dostigao rekord od 32.501. Pre poslednjeg napada, rekord je bio u proseku 12.384 slučaja dnevno tokom naleta u jesen 2020. godine, pre nego što su vakcine bile dostupne.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0