Vrhovni sud potvrdio zabranu poluautomatskog oružja u Ilinoisu

Vrhovni sud potvrdio zabranu poluautomatskog oružja u Ilinoisu

Život u SAD bi se mogao vratiti u normalu do proleća 2022.
Porast broja COVID-19 slučajeva u saveznoj državi Illinois
Novo pravilo USCIS-a omogućiće radne dozvole za imigrante koji su aplicirali za “U vize”

Vrhovni sud Ilinoisa je u petak 11. avgusta podržao državnu zabranu poluautomatskog oružja. Odluka suda je posebno važna za građane koji su preživeli masovne pucnjave, uključujući stanovnike predgrađa Highland Park.

Odlukom Vrhovnog suda Ilinoisa potvrđena je ustavnost Zakona o zaštiti zajednica Ilinoisa, uključujući zabranu oružja uvedenu nakon masovne pucnjave u Highland Park-u. „Zabrana sprečava sledeću masovnu pucnjavu“. Gradonačelnica Highland Park-a Nancy Rotering izdala je saopštenje u kojem je pohvalila odluku suda. „Kongres mora preduzeti sledeći korak i raditi na sprečavanju masovnih pucnjava, kako bismo ponovo mogli da živimo slobodni od ove vrste terorizma“.

Guverner Pritzker je pozdravio odluku suda nazvavši je „pobedom za preživele i porodice“. Protivnik guvernera Darren Bailey odluku je okarakterisao kao udar na državu, Ustav i prava građana koja su deo Drugog amandmana. „Neću dozvoliti nikome da dođe i uzme bilo šta od mene. Ako treba umreću pre nego što se odreknem bilo koje od svojih sloboda iz Drugog amandmana.“

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0