Vrhovni Sud će razmotriti Trampovo kontroverzno ”Public Charge” pravilo o imigraciji

Vrhovni Sud će razmotriti Trampovo kontroverzno ”Public Charge” pravilo o imigraciji

Može li zelena karta biti oduzeta? Evo šta sve treba da znate
Da li imigrant može da pristupi vojsci Sjedinjenih Država?
Broj imigracionih slučajeva koji čekaju na odgovor dostigao istorijski rekord

Predsednik Džo Bajden će verovatno ukinuti pravilo koje služi kao test bogatstva za legalne imigrante koji traže zelenu kartu.

Vrhovni Sud se u ponedeljak dogovorio da preispita zakonitost kontroverznog pravila o imigraciji Trampove administracije koje imigrantima koji legalno koriste ili mogu koristiti vladine beneficije otežavaju dobijanje zelenih kartona.

Pravilo najavljeno u avgustu 2019.godine menja postojeći zakon o imigraciji i proširuje koji se faktori koriste da bi se utvrdilo da li je imigrant ili će biti predmet ”Public Charge” pravila ili neko ko se oslanja na Vladu za pomoć.

Pravilo takođe okakšava Valdi uskraćivanje zelenih karti imigrantima za koje se utvrdi da će „verovatno“ koristiti javne beneficije u budućnosti, dajući široko ovlašćenje Vladi da uskrati imigrantima vize na osnovu bogatstva, obrazovanja, veštine govora engleskog jezika i mnogih drugih faktora.

Predsednik Džo Bajden je naredio preispitivanje pravila i od njega se u velikoj meri očekuje da ga ukine, što bi verovatno postala veoma sporna odluka.

Pravilo „ Public Charge“ je oštro kritikovano i često se opisuje kao test bogatstva. Pravilo se suočilo sa brzim pravnim izazovima a Vrhovni Sud je prošle godine presudio da se ono može implementirati dok se o tim pravnim izazovima raspravlja na Sudu.

Izvor: US NEWS 

COMMENTS

WORDPRESS: 0