Vreme ističe: Iskoristite poslednju priliku da dobijete novac od grupne tužbe protiv Facebook-a

Vreme ističe: Iskoristite poslednju priliku da dobijete novac od grupne tužbe protiv Facebook-a

Koliko puta možete da bankrotirate u Americi?
USCIS najavio veliko povećanje naknada za niz imigracionih aplikacija. Pojedine peticije skuplje i do 100%
10 najluksuznijih hotela u Americi

Korisnici Facebook-a koji žele da podnesu zahtev u okviru nove nacionalne nagodbe imaju još samo nekoliko meseci da to učine – a uslovi za ispunjenje uslova su nedavno promenjeni.

Rok za podnošenje zahteva u okviru nacionalne nagodbe u iznosu od 725 miliona dolara je 25. avgust 2023. godine. Oni koji su imali aktivni Facebook nalog mogu imati pravo na isplatu kao deo nagodbe koja je postignuta sa matičnom kompanijom Facebook-a, Meta Platforms Inc.

Tužba se trenutno nalazi pred saveznim sudom za Severni okrug Kalifornije i tvrdi da je Facebook omogućio trećim stranama pristup korisničkim podacima bez njihove dozvole.

Tužba takođe tvrdi da platforma nije nadgledala niti sprovodila kontrolu pristupa trećih strana podacima koje su dobile.

To uključuje prikupljanje podataka od strane sada zatvorene političke konsultantske kompanije Cambridge Analytica, koja je kasnije koristila te podatke za političko oglašavanje na platformi.

Prošlog meseca su prošireni uslovi za ispunjenje uslova kako bi se uključilo još više korisnika. Međutim, iznos koji biste mogli da dobijete i šta će vam biti potrebno da biste podneli zahtev zavisi od nekoliko faktora.

Ko može da dobije novac od tužbe?

Svi koji su bili korisnici Facebook-a u SAD-u u bilo kom trenutku između 24. maja 2007. i 22. decembra 2022. godine imaju pravo da podnesu zahtev.

Prema najnovijem ažuriranju, osobe koje su imale Facebook naloge tokom vremenskog perioda tužbe, a sada su izbrisali te naloge, takođe imaju pravo da podnesu zahtev.

E-poruka poslata korisnicima Facebook naloga navodi da se ova promena odnosi na osobe koje su izbrisale jedan ili više Facebook naloga u periodu od 24. maja 2007. do 22. decembra 2022. godine pre nego što su kreirale novi Facebook nalog u istom periodu.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0