Vlasnik Amazona otvara besplatnu akademiju za decu iz siromašnih porodica

Vlasnik Amazona otvara besplatnu akademiju za decu iz siromašnih porodica

Objavljene cene karata za NASCAR trku u Čikagu. Najskuplje ulaznice koštaju preko 3.000 dolara
Povećanje cena imigracionih aplikacija: Kada stupaju na snagu i koga će najviše “pogoditi”
Predstavljen plan otvaranja Ilinoisa u 5 faza! Evo kada će se otvoriti restorani, bioskopi..

Džef Bezos, osnivač i izvršni direktor kompanije Amazon, objavio je juče na Instagramu da će prva Bezos akademija – besplatna predškolska ustanova za decu koja dolaze iz porodica sa niskim prihodima – biti pokrenuta u oktobru na jugu Sijetla.

“Ova učionica je samo početak”, napisao je Bezos, i dodao da Akademija otvara svoja vrata mališanima 19. oktobra. Kako se dalje napominje, u planu je otvaranje još ovakvih ustanova širom zemlje. Nastavni program će trajati tokom cele godine, pet dana u nedelji, za decu uzrasta od 3 do 5 godina.

Najbogatiji čovek planete je prvi put najavio da planira da izgradi mrežu besplatnih predškolskih ustanova u novembru 2018. godine, kada je pokrenuo “Bezos Day One Fund”, vredan dve milijarde dolara. Fond ima dva prioriteta: doniranje neprofitnim organizacijama koje pomažu beskućnicima i izgradnju mreže predškolskih ustanova.

Od svog pokretanja, Fond daje oko 100 miliona dolara godišnje različitim neprofitnim organizacijama, a osnivač Amazona je ostao relativno tih u vezi sa školskom inicijativom, sve do danas. Škole će biti inspirisane Montesori programom, metodom obrazovanja gde su nastavni planovi i programi praktičniji, zabavniji i konkretniji.

Bezos je, inače, pohađao Montesori školu kada je imao dve godine, u Novom Meksiku. Smatra da je to iskustvo dosta uticalo na to kakva je osoba danas i šta je sve postigao u životu.

– Ne znam šta naučno istraživanje pokazuje, ali intuitivno mislim da je ovaj program dobar za malu decu – rekao je Bezos, i prisetio se “iscrtavanja slova na brusnom papiru” i “slikanja na velikom štafelaju”.

Mreža predškolskih ustanova radiće pod matičnom neprofitnom organizacijom, koja se takođe naziva Bezos Academy.

COMMENTS

WORDPRESS: 0