Vlasnici objekata u Cikagu sokirani najnovijim racunima za porez na imovinu!

Vlasnici objekata u Cikagu sokirani najnovijim racunima za porez na imovinu!

CDC: Vakcinisani građani ne moraju da nose maske na otvorenom
Facebook isplaćuje do $400 odštete za stanovnike Ilinoisa. Evo kako da se prijavite
Evropska komisija zvanično predložila uvođenje „kovid pasoša“
[vc_row][vc_column icons_position=”left”][vc_column_text]Sirom drzave, racun za porez na imovinu u 2018.godini porastao je u proseku za 4% u odnosu na 2017. godinu.

Na North Side-u u Cikagu, vlasnici kuca i stanova sokirani su kad su ugledali porast od 11% na svom poreskom racunu, dok su vlasnici kuca na South Side-u mogli da posvedoce povecanju od 1%. Ovi porezi dospevaju na naplatu 1. avgusta.

David Merriman, profesor javne uprave na Univerzitetu Illinois u Cikagu, izjavio je da je pitanje poreza na imovinu uzrokovano s nekoliko faktora.

“Sistem procene je bio neujednacen u tome sto je procenjivao  kuce sa vecom vrednoscu prenisko, da su kuce sa nizom vrednoscu bile procenjene previsoko”, rekao je on.

Neki kriticari ovog sistema kazu da je ovo oporezivanje nepravedno i da oporezuje vlasnike kuca vise od korporacija.  Drugi su izrazili zabrinutost da ce cetvrti, kao sto je West Loop, izbaciti stanovnike sa visokim porezima na imovinu kada kupuju imovinu tako jeftino.

Chicago Tribune je u utorak objavio da je suvlasnik Chicago Cubs-a,Todd Ricketts, platio porez na imovinu zasnovan na mnogo starijoj i manjoj kuci koju je srusio kako bi napravio novi dom. To mu je verovatno dalo ogroman popust koji je mozda iznosio nekoliko desetina hiljada dolara tokom godina.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

COMMENTS

WORDPRESS: 0