Više od 250 000 zaraženih u SAD, rekordan broj obolelih u Ilinoisu

Više od 250 000 zaraženih u SAD, rekordan broj obolelih u Ilinoisu

“Kućna devojčica” i mama Andrijana predstavile svoju kozmetičku liniju i novu kolekciju haljina za devojčice
Starbucks dodaje naknadu od 1 dolara za osvežavajuća pića bez vode
Goldman Saks nema lepe vesti za kupce stanova u Americi

Broj zaraženih koronavirusom u Sjedinjenim Državama premašio je četvrt miliona ljudi, dok je više od 6.600 hiljada preminulo, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins, a prenosi agencija Asošijeted pres. Najteža situacija i dalje je u državi Njujork, gdje je umrlo gotovo tri hiljade ljudi, a prepune bolnice pokušavaju da se izbore sa pandemijom. Bela kuća, kako se očekuje, savetovaće Amerikance u najteže pogođenim područjima da nose platnene maske ili lice pokrivaju maramama kad izađu napolje da bi pomogli da se zaustavi širenje virusa. Glavni ekspert za zarazne bolesti Entoni Fauči rekao je za televiziju CNN da veruje da bi sve savezne države trebalo da izdaju naredbe građanima da ne izlaze iz kuće, osim u slučajevima kada je to neophodno, i da ne razume zašto to nije urađeno uzimajući u obzir situaciju u zemlji.

Koronavirus nastavlja da se širi u Americi koja brzo ostaje bez dragocenih zaliha. U najteže pogođenoj državi Njujork, zabeležen je najsmrtonosniji dan sa nove 562 žrtve, a broj preminulih je gotovo tri hiljade, što je skoro istovetno broju ljudi koji su poginuli tokom terorističkih napada 11. septembra. Zaraženo je gotovo 103 hiljade ljudi.

Rekordan broj zaraženih u jednom danu u ilinoisu

Guverner J.B. Pritzker potvrdio je u petak 1,209 novih slučajeva COVID-19 i 53 smrtna slučaja. Ukupan broj obolelih od koronavirusa u Ilinoisu sada iznosi 8.904 uz potvrđenih 210 mrtvih slučajeva. Današnji broj obolelih predstavlja najveći skok u broju zaraženih u jednom danu do sada od kako je započela epidemija.

Izvor: Glas Amerike

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0