Više od 100 otkazanih letova u Čikagu zbog lošeg vremena i problema sa United Airlines-om

Više od 100 otkazanih letova u Čikagu zbog lošeg vremena i problema sa United Airlines-om

Čikago izabran za najbolji grad u Americi četvrti put zaredom!
Evo šta sve treba da znate o novim smernicama CDC-a za nošenje maski u Ilinoisu i Čikagu
Srpska dijaspora donirala više od 1,33 miliona evra u humanitarne svrhe u Srbiji

Loš kvalitet vazduha i pretnje od jakih oluja muče države širom Amerike, uključujući i Illinois. Kompanija United Airlines, sa sedištem u Čikagu, i dalje se bori sa problemima, sa više od 80% otkazanih letova u Sjedinjenim Američkim Državama u četvrtak, prema izveštaju Associated Press-a.

I iako je United obećao da će srediti probleme pred najposećeniji vikend u godini 4. jula, a očekuje se da bi broj putnika avionima bi mogao postaviti rekord, kažu zvaničnici. Prema podacima Odeljenja za avijaciju u Čikagu, očekuje se da će više od 1,49 miliona putnika putovati kroz aerodrome Midway i O’Hare International.

Četvrtak se očekuje da bude najprometniji dan za putovanja, kaže Federalna uprava za avijaciju (FAA), sa ukupno 52.500 letova zakazanih širom zemlje. Međutim, do četvrtka popodne, stotine letova širom zemlje već su bili otkazani, pri čemu su Denver, Čikago, Njujork i Newark – svi čvorišta za United – imali najveće kašnjenja, prema FlightAware-u.

Do 12:30 časova u četvrtak, broj otkazanih letova na O’Hareu iznosio je 104, prema FlyChicago.com. U drugim gradovima, ti brojevi su bili još veći.

NBC

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0