Veštačka inteligencija stiže na Whatsapp

Veštačka inteligencija stiže na Whatsapp

Bajdenova administracija planira da u maju ublaži ograničenja za dolazna putovanja u Ameriku
Srpska basket 3×3 reprezentacija osvojila bronzanu medalju u Tokiju
25 poslova koje možete raditi od kuće. Aplicirajte već danas!

Gotovo da nema tehnološke kompanije koja nije počela s nekakvim testiranjima veštačke inteligencije. Zahvaljujući programima poput ChatGPT-a, Barda, DALL-E-ja i brojnih drugih već smo videli različite i prilično impresivne mogućnosti ove tehnologije, a AI u svojoj aplikaciji planira implementirati i WhatsApp.

Šta u kompaniji planiraju već možemo videti na primeru poslednje beta verzije u kojoj je dostupan alat baziran na veštačkoj inteligenciji, a koji omogućava stvaranje vlastitih nalepnica. Prilikom sastavljanja nove poruke, kada kliknete na opciju nalepnice, u beta verziji sada se prikazuje i dugme“create”. Klikom na nju otvara se prozor na kojem možete upisati kakvu nalepnicu želite da AI napravi. Te nalepnice moći će se koristiti u dopisivanju s drugim korisnicima putem ove platforme.

Iako se ta opcija tek testira, odnosno dostupna je u beta verziji WhatsAppa, ne treba sumnjati kako je WhatsApp planira implementirati i u službene verzije za Androide i iPhone. Možemo pretpostaviti kako će ta opcija biti jedna od popularnijih noviteta na WhatsAppu jer će korisnici moći raditi personalizirane nalepnice za svaku osobu, situaciju ili grupu unutar koje se dopisuju.

Ova je opcija trenutačno dostupna malom broju korisnika testne verzije WhatsAppa i čini se kako će proći još neko vrieme dok bude dostupna svima. Možemo očekivati još jednu testnu fazu koja će biti dostupna korisnicima testne verzije ove platforme, a nakon toga bi se AI nalepnice trebale pojaviti i na službenim verzijama WhatsAppa.

Zimo

COMMENTS

WORDPRESS: 0