Verizon, AT&T, T-Mobile i Sprint: 200 miliona dolara kazne zbog zloupotrebe podataka

Verizon, AT&T, T-Mobile i Sprint: 200 miliona dolara kazne zbog zloupotrebe podataka

Kviz: Koliko dobro poznajete imigraciju u Americi?
Šta radi balkanska dijaspora u Americi? Učestvujte u velikoj anketi portala Chicago Glasnik
Balkan Truckers – VREME JE DA SE ČUJE GLAS KAMIONDŽIJA

Federalni regulatori kaznili su nekoliko glavnih mobilnih operatera sa gotovo 200 miliona dolara ukupno zbog nelegalnog deljenja lokacijskih informacija korisnika bez njihovog pristanka.

Federalna komisija za komunikacije (FCC) objavila je kazne u ponedeljak protiv Verizona, AT&T-a, T-Mobile-a i Sprinta, od kojih su poslednja dva kasnije spojena od početka istrage. Istraga je utvrdila da su ova četiri operatera prodavala pristup lokacijskim podacima svojih korisnika agregatorima, koji su dalje prodavali podatke trećim provajderima usluga zasnovanih na lokaciji.

“Naši provajderi komunikacija imaju pristup nekim od najosetljivijih informacija o nama”, rekla je predsednica FCC-a Jessica Rosenworcel u saopštenju. “Ovi operateri nisu uspeli da zaštite informacije koje su im poverene.”

Istrage su započele nakon što je javno objavljeno da najveći bežični operateri u zemlji dele informacije o lokaciji korisnika bez njihovog znanja ili bilo kakvog drugog oblika autorizacije. “Podaci o lokaciji stavljaju sve nas u opasnost”, rekao je glavni istražitelj.

usatoday.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0