Veliki zaostatak USCIS-a: Skoro 400 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu Kartu”

Veliki zaostatak USCIS-a: Skoro 400 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu Kartu”

Ova 4 koraka vam mogu pomoći da izaberete najbolju kreditnu karticu za vas u Americi
5 najčešćih razloga odbijanja za zelenu kartu na osnovu braka
Objavljeni rezultati lutrije za “Zelenu Kartu 2022”. Evo koliko viza su dobili državljani Srbije i zemalja regiona

Nacionalni centar za vize (NVC) Američkog Državnog departmana za vize zabeležio je vrlo malo pomaka u zastoju za izdavanje imigracionih viza. Prema najnovijim podacima koje je objavio NVC, broj nerešenih imigracionih viza smanjio se samo za 0,9%, sa 354.973 slučaja u aprilu na 351.821 u junu (NVC objavljuje izveštaje svaki drugi mesec).

Broj aplikanta za zelenu kartu čiji su slučajevi kompletni i spremni za zakazivanje intervjua takođe je blago opao, sa 396.877 u aprilu na 388.397 u junu (smanjenje od samo oko 2%). Slučaj koji se smatra “kompletnim” je onaj u kojem su svi potrebni obrasci i dokumenti podneti i prihvaćeni od strane NVC-a, što znači da je slučaj spreman za zakazivanje intervjua. Uprkos minimalnom smanjenju broja slučajeva, broj ljudi koji su zakazani za intervjue za zelenu kartu smanjio se umereno za 12% – 36.576 intervjua u junu u poređenju sa 41.904 intervjua u aprilu.

July green card backlog

NVC-ov napor da zakazuje više intervjua odražava njihovu posvećenost smanjenju zastoja i osiguravanju pravovremene obrade aplikacija za zelenu kartu. Dok nastavljaju svoj rad, očekuje se da će se brojevi dalje menjati, pružajući olakšanje osobama koje čekaju svoje imigracione vize i u krajnjoj liniji omogućavajući im put ka stalnom boravku u Sjedinjenim Američkim Državama.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0