Veliki udarac na novčanike građana: Zašto se još jedan lanac jeftinih prodavnica zatvara

Veliki udarac na novčanike građana: Zašto se još jedan lanac jeftinih prodavnica zatvara

Sajam automobila u Čikagu: Šta Vas sve čeka od inovacija i zanimljivosti
Nostrifikacija stranih diploma u Americi. Evo osnovnih informacija koje treba da znate
Evo uličnih festivala koji se održavaju ovog vikenda u Chicago-u

Operateri prodavnica “99 Cents Only Stores” saopštili su kasno u četvrtak da će zatvoriti sve 371 lokacije.

Ova najava dolazi neposredno nakon vesti da će skoro 600 lokacija Family Dollar-a biti zatvoreno ove godine. Još 400 prodavnica pod brendovima Family Dollar i Dollar Tree treba da budu zatvorene u narednim godinama kako isteknu njihovi zakupi.

“Teške su ovo nedelje za prodavnice sa proizvodima po ceni od jednog dolara”, rekla je Kennedy Smith, viši istraživač Instituta za lokalnu samostalnost.

Zašto se toliko mnogo prodavnica sa proizvodima po ceni od jednog dolara zatvara?

Format prodavnica sa proizvodima po ceni od jednog dolara je eksplodirao tokom poslednje decenije, pri čemu su kompanije poput Dollar General-a i Dollar Tree-a dodale hiljade prodavnica jer kupci traže jeftine opcije.

Prodavnice sa proizvodima po ceni od jednog dolara su navele da su pogođene inflacijom, smanjenjem vladinih beneficija za Program za dodatnu ishranu (Supplemental Nutrition Assistance Program – SNAP) i gubicima na inventaru.

Prošle godine, Uprava za bezbednost i zdravlje na radu (Occupational Safety and Health Administration – OSHA) Američkog Ministarstva rada postigla je opšti sporazum o rešavanju sa kompanijama Dollar Tree i Family Dollar nakon što su prekršaji “ponovno uočeni u više prodavnica”.

usatoday.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0