Veliki pad kriptovaluta – Bitcoin na najnižem nivou od novembra 2020. godine

Veliki pad kriptovaluta – Bitcoin na najnižem nivou od novembra 2020. godine

Zatvorena granica sa Meksikom, Nacionalna Garda uskoro na ulicama!
POMOZIMO MILOŠU: Godinama bije bitku sa teškim bolovima i bolešću, a sada mu se stanje dodatno pogoršalo
Miloš Šupica iz Tenesija već 25 godina pomaže srpsku decu

Cene kriptovaluta su pale drugi dan zaredom nakon što je Binance saopštio da se povlači iz ugovora o kupovini neuspelog rivala FTX Trading.

Bitkoin je potonuo na najniži nivo u dve godine nakon što je Binance potvrdio ranije glasine i novinske izveštaje da je spreman da odustane od FTX ugovora, koji su u utorak sklopili izvršni direktori dve berze.

Nakon inicijalnog pregleda, Binance je u izjavi od srede rekao da ima značajne zabrinutosti koje su ga ubedile da odustane od sporazuma.

U početku smo se nadali da ćemo moći da podržimo FTX klijente da obezbede likvidnost, ali problemi su van naše kontrole ili mogućnosti da pomognemo“, navodi se u saopštenju Binance.

Cena bitkoina je pala za više od 13% na 15.840 dolara, prema CoinDesku, što je najniži nivo od novembra 2020. Bila je iznad 20.000 dolara ranije ove nedelje. Druga velika kriptovaluta, Ethereum, pala je za 13%.

FTX je pristao da se proda Binance-u. Kupci su napustili berzu nakon što su postali zabrinuti da li FTX ima dovoljno kapitala. Iznenadna prodaja bila je šokantan preokret za generalnog direktora i osnivača FTX -a Sema Bankman-Frida, koji je ranije ove godine bio slavljen kao spasitelj kada je pomogao da se podupre niz kompanija za kriptovalute koje su naletele u finansijske probleme.

Local 10

COMMENTS

WORDPRESS: 0