Velika oluja i tornada napravili ogromnu štetu u Ilinoisu i širom Amerike

Velika oluja i tornada napravili ogromnu štetu u Ilinoisu i širom Amerike

Zatvorenici iz Ohaja moći će da polažu za CDL za vreme izdržavanja kazne
Amerika danas obeležava Dan Martina Lutera Kinga
5 poslova koje možete da radite od kuće za $100.000 ili više

Veliki olujni sistem pogodio je u petak jugo i srednji zapad, izazvavši smrtonosne vremenske neprilike, uključujući tornada koji su uništili kuće i tržne centre u Arkanzasu, srušili krov pozorišta tokom hevi metal koncerta u Ilinoisu i izvršili olujni udar u ruralnoj Indijani.

Oluja je izazvala tri smrtna slučaja u okrugu Salivan u Indijani. Oluja je oštetila kuće, a neki stanovnici su nestali u sedištu okruga Salivan, koji se nalazi u blizini državne granice Ilinoisa, oko 95 milja (152 kilometra) jugozapadno od Indijanapolisa.

Najmanje jedna osoba je poginula, a više od dve desetine je povređeno, neki u kritičnom stanju, u oblasti Litl Roka, saopštile su vlasti. Grad Vin u severoistočnom Arkanzasu takođe je razoren, a zvaničnici su prijavili dvoje mrtvih, zajedno sa uništenim kućama i ljudima zarobljenim u ruševinama.

Vlasti su saopštile da se krov pozorišta srušio tokom tornada u Belvideru u Ilinoisu, pri čemu je jedna osoba poginula, a 28 povređeno, od kojih pet teško. Policijska uprava Belvidere saopštila je da je do kolapsa došlo kada je jaka oluja zahvatila oblast i da su pozivi počeli da stižu iz pozorišta u 19:48. Rečeno je da je prvobitna procena bila da je štetu izazvao tornado.

Kolaps se dogodio u pozorištu Apolo tokom koncerta hevi metala u gradu koji se nalazi oko 70 milja (113 kilometara) severozapadno od Čikaga.

Više od 57.000 ljudi ostali su bez struje širom severnog Ilinoisa kao posledica oluja. Velika oluja sa udarima vetra preko 60 milja na sat zahvatile su Ilinois kasno u petak, što je dovelo do delimičnog urušavanja pozorišta, aerodrom O’Hare i štete u brojnim zajednicama.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0