Velika američka turneja muzičkog ansambla Fenečki Biseri

Velika američka turneja muzičkog ansambla Fenečki Biseri

Srpska književnica pokrenula digitalnu slovaricu “Vukova ćirilična barka”
Ugostiteljski objekti na Chicago Riverwalk-u ponovo otvoreni za posetioce
Uživajte u besplatnim letnjim treninzima u Millennium Park

Muzički ansambl “Fenečki Biseri”, osnovan 2017. godine pod pokroviteljstvom Manastira Fenek, predstavlja skupinu talentovanih i mladih pojedinaca koji su svoje Bogom dane muzičke talente odlučili upotrebiti da bi doneli radost srpskom narodu gde god se on nalazio. U svom kratkom postojanju, ansambl je uspeo da održi preko 100 koncerata širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, kao i u mnogim drugim evropskim zemljama. Njihova muzika i umetnost temelje se isključivo na religijsko-duhovnim tradicijama, patriotizmu i etno-melodijama.

Deca koja se okupljaju na svetim liturgijama u Manastiru Fenek, uz blagoslov oca Makarija, igumana manastira, godinama su vežbala i pripremala se da postanu ono što su danas – “Fenečki Biseri”. U njihovim nastupima i koncertima evidentno je da je ova grupa proistekla iz liturgijske zajednice. Veliki deo njihovih koncerata ima humanitarni karakter, što će biti slučaj i sa njihovom američkom turnejom koja počinje 9. februara koncertom u Srpskoj pravoslavnoj crkvi svete Petke u Orlandu. Turneja će obuhvatiti oko 10 američkih gradova na putovanju dužem od 8000 milja.

Ovih 12 mladih ljudi, uz pomoć humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, sakupljaće neophodnu pomoć za nekoliko porodica sa velikim brojem dece na Kosovu. Oni ljudi koji čvrsto stoje na svom ognjištu uprkos svim izazovima, čak i po cenu sopstvenog života, zaslužuju našu nesmanjenu podršku i dobru volju. Zbog toga, hajde da se svi zajedno okupimo da podržimo koncerte ovog divnog muzičkog ansambla i pokažemo koliko cenimo njihove filantropske napore da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pored prvog koncerta u Orlandu, ostali koncerti će se održati u North Portu na Floridi, Klivlendu u Ohaju, Pitsburgu u Pensilvaniji, Libertyvilleu i Čikagu u Ilinoisu, San Marcosu u Kaliforniji, Finiksu u Arizoni, te Dalasu i Galvestonu u Teksasu.

Podržimo “Fenečke Bisere” na njihovoj misiji širenja ljubavi, nade i humanosti kroz muziku, i ujedno pružimo ruku pomoći onima koji najviše trebaju našu podršku.

COMMENTS

WORDPRESS: 0