Većina poreskih obveznika u Ilinoisu će dobiti poreske olakšice od nekoliko stotina dolara

Većina poreskih obveznika u Ilinoisu će dobiti poreske olakšice od nekoliko stotina dolara

Preti li Americi kolaps tržišta nekretnina? Mnogo parametri podsećaju na veliku krizu 2000-ih
Severna Amerika: Čikago je drugi najbolji grad za ljubitelje sporta
Raging Waves – Najveći vodeni park u Ilinoisu zvanično otvoren

Većina poreskih obveznika iz Ilinoisa uskoro će dobiti jednokratne olakšice za prihod i porez na imovinu od države.

Raspodela novca kvalifikovanim stanovnicima počinje u ponedeljak.

Ali državni zvaničnici kažu da bi moglo potrajati osam nedelja da se novac dobiju svi koji ispunjavaju uslove.

Evo svega što treba da znate o popustima:

Porez na dohodak

Ko se kvalifikuje? Mora da ste bili stanovnik Ilinoisa 2021. sa prilagođenim bruto prihodom na vašem obrascu IL-1040 za 2021. koji ste podneli ispod 200.000 dolara za pojedinačne podnosioce zahteva i ispod 400.000 dolara za one koji su podneli prijavu kao parovi.

Koliki je rabat?

Poreski obveznici koji su podneli svoje poreske prijave kao pojedinac imaće pravo na 50 dolara. Parovi koji su podneli zajedničke prijave imaju pravo na 100 dolara. Ako imate izdržavane članove, postoji dodatnih 100 dolara po članu, do maksimalno 300 dolara.

Porezi na imovinu

Ko se kvalifikuje? Stanovnici Ilinoisa koji su platili državni porez na imovinu 2021. na primarno prebivalište 2020. Vaš prilagođeni bruto prihod na vašem obrascu IL-1040 za 2021. mora biti ispod 250.000 USD za pojedinačne podnosioce zahteva i ispod 500.000 USD za one koji su podneli prijavu kao parovi.

Koliki je rabat?

Zavisi. To će biti „jednako kreditu za porez na imovinu koji ste bili kvalifikovani da zatražite na svom IL-1040 2021“, do 300 USD.

Kako da dobijem novac?

Poreski obveznici koji su podneli obrazac IL-1040 za 2021. i ICR ne moraju ništa da rade. Ako ste dobili povraćaj poreza na dohodak, država će vam poslati rabat na isti način na koji ste ga primili. Ako niste dobili povraćaj poreza, država će poslati ček na adresu na vašoj poreskoj prijavi.

Zašto država ovo radi?

Novac se vraća u okviru Plana za pomoć porodici Ilinoisa, paketa pomoći vrednog 1,8 milijardi dolara, koji je guverner J. B. Pritzker potpisao ove godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0