Vakcinacija zdravstvenih radnika u Čikagu krajem meseca. Evo kada će vakcine biti dostupne za građane

Vakcinacija zdravstvenih radnika u Čikagu krajem meseca. Evo kada će vakcine biti dostupne za građane

Milionska nagodba sa Facebookom: Rok za podnošenje zahteva se približava
Srpski arhitekta u Kaliforniji pravi kuće koje same sebe otplaćuju
Evo gde žive najsrećniji radnici u Americi

Grad Čikago očekuje da će početi sa vakcinacijom zdravstvenih radnika kasnije u toku meseca decembra. Prema najavama čelnika, stanovnici koji ne spadaju u rizične grupe mogli bi dobiti vakcine na proleće, dok bi doze za decu bile spremne do leta, izjavila je u utorak komesarka za javno zdravlje dr Allison Arvadi.

Prva distribucija vakcina otići će u čikaške bolnice za zdravstvene radnike, moguće već do treće nedelje decembra, rekla je Arvadi. Grad takođe radi sa ustanovama za negu starih u gradu na vakcinama, rekla je ona.

Dve kompanije proizvele su vakcine za koje se čini da su više od 90% efektivne, navela je Arvadi, a savezni zvaničnici će razmotriti njihovo odobravanje kasnije ovog meseca.

Grad predviđa da će u početku dobiti 20.000 do 25.000 doza vakcine i da će i dalje redovno dobijati određene količine od federalne vlade, rekla je ona.

Spremni smo da prihvatimo bilo koju količinu vakcine“, rekla je Arvadi. Apoteke će koristiti „udarne timove“ za pomoć u isporuci vakcina u ustanovamaa negu starih lica, rekla je ona.

Prema njenom očekivanju u početku neće biti dovoljno vakcina da bi se zaštitili svi zdravstveni radnici.

Veliki izazov predstavljaće i činjenica da se vakcine moraju čuvati u prostorijama sa vrlo niskim temperaturama. Ali Arvadi je rekla da gradske vlasti imaju kapacitet da istovremeno drže više od 130.000 doza vakcine i da planiraju da ih distribuiraju u bolnice.

Nije poznato da li će pojedincima s vremenom biti potrebna ponovna imunizacija, rekla je ona.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0