Vakcinacija zdravstvenih radnika u Čikagu krajem meseca. Evo kada će vakcine biti dostupne za građane

Vakcinacija zdravstvenih radnika u Čikagu krajem meseca. Evo kada će vakcine biti dostupne za građane

Amazon će platiti 62 miliona dolara svojim vozačima zbog krađe novca od napojnica
Amerikanci se sele na Floridu. Ilinios jedna od država iz koje ljudi najviše odlaze
Beskućnička kriza: Kalifornija prednjači, Ilinois predstavlja svetli primer

Grad Čikago očekuje da će početi sa vakcinacijom zdravstvenih radnika kasnije u toku meseca decembra. Prema najavama čelnika, stanovnici koji ne spadaju u rizične grupe mogli bi dobiti vakcine na proleće, dok bi doze za decu bile spremne do leta, izjavila je u utorak komesarka za javno zdravlje dr Allison Arvadi.

Prva distribucija vakcina otići će u čikaške bolnice za zdravstvene radnike, moguće već do treće nedelje decembra, rekla je Arvadi. Grad takođe radi sa ustanovama za negu starih u gradu na vakcinama, rekla je ona.

Dve kompanije proizvele su vakcine za koje se čini da su više od 90% efektivne, navela je Arvadi, a savezni zvaničnici će razmotriti njihovo odobravanje kasnije ovog meseca.

Grad predviđa da će u početku dobiti 20.000 do 25.000 doza vakcine i da će i dalje redovno dobijati određene količine od federalne vlade, rekla je ona.

Spremni smo da prihvatimo bilo koju količinu vakcine“, rekla je Arvadi. Apoteke će koristiti „udarne timove“ za pomoć u isporuci vakcina u ustanovamaa negu starih lica, rekla je ona.

Prema njenom očekivanju u početku neće biti dovoljno vakcina da bi se zaštitili svi zdravstveni radnici.

Veliki izazov predstavljaće i činjenica da se vakcine moraju čuvati u prostorijama sa vrlo niskim temperaturama. Ali Arvadi je rekla da gradske vlasti imaju kapacitet da istovremeno drže više od 130.000 doza vakcine i da planiraju da ih distribuiraju u bolnice.

Nije poznato da li će pojedincima s vremenom biti potrebna ponovna imunizacija, rekla je ona.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0