Uživajte u letnjim aktivnostima na Chicago Riverwalk-u. Evo predstojećih aktivnosti

Uživajte u letnjim aktivnostima na Chicago Riverwalk-u. Evo predstojećih aktivnosti

U Compass Areni uspešno održan prvi Balkan Business Conference!
Učestvujte u nagradnoj izložbi „Najlepše iz Srbije“
Ova 23 restorana iz Čikaga dodata su u Michelin Star vodič
Muzički nastupi i časovi, umetničke instalacije, časovi pecanja i ekologije kao i obilasci arhitekture su među besplatnim programima grada koji traju do oktobra

Puna lista letnjih događaja stiže na Chicago Riverwalk! posetioci mogu da uživaju u zvukovima blues-a na šetalištu, izmeđtu 17h i 18h u petak, između ulica Franklin i Lake (Franklin and Lake Streets), prema saopštenju za štampu gradonačelnice Lori Lightfoot i Odeljenja za kulturna pitanja i posebne događaje. Nastupiće Harmonica Hinds Duo, Vino Louden Duo, Gerry Hundt i Fruteland Jackson.

Muzička serija „Zvuci reke“ će se prikazivati u 13h odabranim nedeljama od 19.juna do početka oktobra. Sadrži muzičare iz Čikaškog benda Roster, koji su navedeni u nastavku:

 • 19.jun: Mike Dangeroux (Blues)
 • 26.jun: Fumee (Jazz)
 • 10.jul: David Chiriboga (World/Traditional/Indigenous)
 • 17.jul: Wright Gatewood (Country/Americana/Folk)
 • 24.jul: Shi An Costello (Classical)
 • 7.avgust: La osca (Jazz)
 • 14.avgust: Lapis Trio (Jazz)
 • 21.avgust: Luna Blues Machine (World/Traditional/Indigenous)
 • 11.septembar: Freedom Song Leaders (Gospel/Spiritual)
 • 25.septembar: Friends of the Gamelan (Wolrd/Traditional/Indigenous)
 • 2.oktobar: 5th Wave Collective (Classical)

Art on theMart, velika digitalna projekcija na strani nekadašnje zgrade Merchandise Mart koja gleda na reku Čikago, imaće instalacije tokom celog leta. Mogu se pogledati svake noći u 21h i 21:30h, na pristaništu između Wells i Franklin ulica (Wells and Franklin Streets).

Ostale izložene umetnosti uključuju „You are on Potawatomi Land“ Andree Carlson, seriju od pet velikih banera u blizini Michigan Avenue; radovi su takođe na sledećim mestima: Columbus under bridge, The Confluence, the Community Marketplace i Vietnam Veterans Memorial.

Međunarodna muzička fondacija biće domaćin svog godišnjeg događaja „Make music Chicago“ duž šetališta od 12h do 15:30h 21.juna. Ljudi mogu da slušaju bluegrass i folk bendove, koncerte i dečije DJ-eve. Polaznici se pozivaju da ponesu instrument za sviranje ili da uzmu besplatne časove gitare, kazu ili harmonike. Svi uzrasti su dobrodošli.

District Chicago Park će nuditi časove pecanja i ekologije o reci počevši od 25.juna na Jetty-ju, 260 W. Edukatori Wacker Dr. Park-a će biti na licu mesta od 12h do 18h četvrtkom i petkom i 10h do 16h subotom i nedeljom.

Lokalno pozorište izvođačkih umetnosti Links Hall organizuje „Dance on the Walk“, pružajući besplatne predstave i nudi časove plesa pre predstave na šetalištu u avgustu i septembru. Datumi će biti objavljeni uskoro.

Domaćini sa Choose Chicago, gradskom turističkom granom, vodiće jednosatne šetnje do 4.septembra naglašavajući arhitekturu i istoriju šetališta. Obilasci polaze u 11:30h u petak, subotu i nedelju iz Columbus Street Plaza-e.

Gradski zvaničnici su takođe rekli da ohrabruju ljude da posećuju restorane duž šetališta i izađu na vodu kako bi vozili kajake i krstarili.

 

Izvor: Blockclubchicago.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0