Uvodi obroke od 5 dolara pre McDonaldsa: Burger King uzvraća “udarac”

Uvodi obroke od 5 dolara pre McDonaldsa: Burger King uzvraća “udarac”

Najbolje države u Americi za započinjanje sopstvenog ’trucking’ biznisa
Serb Fest 2023 – St. Sava Serbian Orthodox Church – Merrillville, Indiana
Savršeni vikend: Navy Pier organizuje vatromet na temu Dana zaljubljenih

Giganti brze hrane poput McDonald’s-a i Wendy’s-a utrkuju se da povrate kupce sa jeftinim ponudama nakon što su visoke cene odbile potrošače. Prošle nedelje, Bloomberg je izvestio da McDonald’s planira da uvede obrok za 5 dolara kako bi privukao više kupaca nakon slabog prometa u prvom kvartalu.

Tu je i Burger King, jedan od najvećih konkurenata McDonald’s-a. Prema internom memorandumu koji je pregledao Bloomberg, BK planira ne samo da lansira svoj obrok za 5 dolara, već i da to uradi pre kampanje McDonald’s-a, koja je navodno zakazana za kraj juna.

“Burger King ubrzava svoje vrednosne ponude nakon tri kvartala vođstva u industriji po prometu u segmentu vrednosti. Vraćamo naš obrok ‘5 dolara po vašem izboru’ kako je dogovoreno sa našim franšizerima u aprilu,” rekao je Burger King u izjavi za USA TODAY.

“Obrok po tvojoj ceni za 5 dolara”, će uključivati izbor između tri sendviča, pored pilećih nuggetsa, pomfrita i pića. Vrednosni obrok će, kako je Burger King potvrdio u emailu za USA TODAY, ostati dostupan “nekoliko meseci,” za razliku od četiri nedelje koliko traje kod McDonald’sa.

usatoday.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0