Uveden policijski čas u Čikagu, centar grada ograničen samo za stanovnike i radnike

Uveden policijski čas u Čikagu, centar grada ograničen samo za stanovnike i radnike

Tražite posao kao Owner Operator?
The Art Institute of Chicago se ponovo otvara od 11. februara
Evo zašto vaša poreska prijava može biti pod revizijom od strane IRS-a

Nakon sinoćnih nasilnih protesta u Čikagu, gradonačelnica Lori Lightfoot proglasila je policijski čas koji će trajati od 9PM do 6 AM svakog dana, sve dok se situacija ne smiri.

Čikaška policija saopštila je da su u neredima vatrenim oružjem povređene četiri osobe – od kojih je jedna preminula. Navedeno je da je više osoba uhapšeno – ali nije preciziran tačan broj.

Gradonačelnica Lightfoot ograničila je centralni poslovni deo grada na ljude koji rade i žive unutar ovih granica(pogledajte sliku). Svima koji ne rade i žive u ovim delovima grada neće biti omogućen pristup. CTA tranzit je takođe ograničen.

protesti cikago glasnik

Grad Čikago je u nedelju ujutro staopštio da će „više puteva do Centralnog poslovnog okruga biti privremeno zatvoreno danas nakon višestrukih incidenata i materijalne štete prethodne noći“.

Grad je rekao da preduzima ovu akciju „za dalje osiguranje sigurnosti stanovnika i stotina mirnih demonstranata koji učestvuju u protestnim skupovima“ .

Guverner Ilinoisa JB Pritzker saopštio je da na zahtev gradonačelnice Lori Lightfoot aktivira Nacionalnu gardu države Ilinois da bi podržao grad Čikago u akciji zaštite zajednica i očuvanju reda i mira.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0