fbpx

Usvojena “The Welcoming City ” uredba. Čikaška policija više ne sarađuje sa ICE-om

Usvojena “The Welcoming City ” uredba. Čikaška policija više ne sarađuje sa ICE-om

Sve što treba da znate o predstojećem Popisu u Americi
Tramp najavio novi izvršni nalog za promenu imigracionih zakona
USCIS – Produženi rokovi za dostavu dodatnih dokumenata i dokaza

Svi koji žive u Čikagu bez dokumenata od sada će biti zaštićeni od Imigracione i carinske službe (ICE), navodi se u uredbi potpisanoj ove sedmice.

Uredba “The Welcoming City ” zatvara rupe u zakonu koje su omogućavale Policiji da radi sa imigracionim vlastima u nekim slučajevima. Time se imigranti bez dokumenata dalje štite od deportacije. Gradonačelnica Lori Lajtfut potpisala je uredbu u utorak nakon što je Gradsko veće izglasalo da je odobri krajem januara.

Ranije je čikaška policija mogla da sarađuje sa ICE-om ako je lice pod istragom imalo nerešen krivični nalog, osuđujuću presudu za krivično delo, bilo okrivljeno u nerešenom krivičnom predmetu sa optužbom za krivično delo ili ako je u bazi podataka Policijske uprave identifikovano kao član bande. Ova uredba eliminisala je te izuzetke.

Naredba takođe zahteva da službenici Čikaga rade sa žrtvama i svedocima koji prijavljuju zločine, bez obzira na njihov imigracioni status, a preživelima koji pomažu u istragama nalažu se papiri za dobijanje U vize.

Izvor: Block Club Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0