Uskoro se završava projekat renoviranja Willis Tower-a vredan 500 miliona dolara

Uskoro se završava projekat renoviranja Willis Tower-a vredan 500 miliona dolara

Amerika: U junu otvoreno 850.000 radnih mesta
Ovo su države u koje se Amerikanci najviše sele od početka pandemije
Šta uraditi kada izgubite kreditnu karticu – Evo najbitnijih informacija

Willis Tower i dalje dominira horizontom Čikaga 49 godina nakon izgradnje, ali kada ga je Blackstone kupio za 1,3 milijarde dolara 2015. godine, kultna struktura je izazvala više strahopoštovanja nego naklonosti.

„Bilo je to inženjersko čudo, ali je bilo monolitno, svuda sa granitom, tako da je ostavljalo mnogo toga da se želi“, rekao je Dejvid Mur, viši potpredsednik EK Office-a, firme u potpunom vlasništvu Blackstone-a.

Međutim, zvaničnici kompanije kažu da je petogodišnja renovacija završena, a svečano presecanje vrpce u utorak će proslaviti transformaciju zgrade od 110 spratova, nekada najviše na svetu.

Projekat vredan više od 500 miliona dolara planiran je mnogo pre nego što je iko čuo za COVID-19, ali i dalje pokazuje kako se centar grada može oporaviti od pandemije, dodao je Mur. Zaposleni koji su uživali u udobnosti kuće nekoliko godina neće se rado vratiti u sterilno okruženje, ali bi mogli ponovo da napune ulice u centru grada ako vlasnici kancelarija stvore društvene čvorove prepune restorana, kupovine, događaja i javnih prostora.

Centar za maloprodaju, restorane i zabavu na pet nivoa pod nazivom Katalog zamenio je uglavnom prazan trg duž Bulevara Džekson i uključuje terasu na krovu gde kancelarijski radnici kucaju na svojim laptopovima pored onih koji traže sunce koji uživaju u vremenu. Stanari sada ulaze kroz renovirane lobije ukrašene umetničkim delima i mogu brzo da stignu do čitavih spratova posvećenih sadržajima kao što su fitnes centri, barovi, kafići, konferencijski prostori, saloni i privatni klub. Liftovi su takođe modernizovani, a HVAC sistemi zamenjeni, osvojivši priznanja Saveta za zelenu gradnju SAD.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0