USCIS – Više od 400 000 imigranata čeka na intervju za zelenu kartu

USCIS – Više od 400 000 imigranata čeka na intervju za zelenu kartu

Socijalni broj (SSN) – Saznajte kako da ga dobijete, kada i zašto se koristi
USCIS produžio period važenja obrasca I-693 – Imigracionog lekarskog pregleda
Ilinois otvara vrata nedokumentovanim imigrantima za dobijanje vozačkih dozvola

USCIS je saopštio da je u  maju je bilo 421.136 nerešenih intervjua u poređenju sa 421.358 u aprilu, što je smanjenje zaostalih slučajeva od samo 222 predmeta. S obzirom na to da Stejt department tek treba da značajno poveća broj mesečnih intervjua nakon široko rasprostranjenih zatvaranja zbog pandemije COVID-19, zaostatak se smanjuje u malim koracima: ovomesečno smanjenje je bilo minus 0,05%.

U zabrinjavajućem preokretu događaja, ukupan broj zakazanih intervjua za zelenu kartu smanjio se od aprila do maja za više od 12%, sa 32.439 u aprilu na 28.447 u maju. Ovo je prilično nazadovanje u odnosu na povećanje od 18% od februara do marta, pa čak i od malog 0,4% povećanja u aprilu. Bez agresivnih izmena postojećih procedura i drastičnog povećanja zakazanih intervjua, Boundless predviđa da će zaostatak biti izazov na neodređeno vreme.

National Visa Center(NVC) — ustanova Stejt departmenta koja obrađuje zahteve za vize — objavljuje mesečni izveštaj kako bi obavestio javnost o promenama u zaostatku za izdavanje imigrantskih viza. Vreme čekanja je poraslo od marta 2020. godine, kada je pandemija koronavirusa dovela do zatvaranja američkih ambasada i konzulata širom sveta. Pandemija nastavlja da opterećuje broj viza koje Stejt department može da obradi.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0