USCIS: “Test bogatstva” ponovo obavezan prilikom apliciranja za zelenu kartu

USCIS: “Test bogatstva” ponovo obavezan prilikom apliciranja za zelenu kartu

Kako da postanete licencirani agent za prodaju osiguranja u Americi
Kako dobiti američku vozačku dozvolu?
20 najboljih poslodavaca za dobijanje radne H-1B vize

Trampova administracija u utorak je saopštila da je ponovo obavezan test bogatstva (Public Charge Grounds Final Rule) prilikom apliciranja za zelene karte koji je bio blokiran tokom pandemije. Ovaj  potez će verovatno uzbuniti imigrantske zajednice koji su pogođene pandemijom koronavirusa.

Pravilo iz 2019. godine, kojim se službenicima daje više ovlašćenja da uskrate stalni boravak podnosiocima zahteva za koje vlada smatra da mogu koristiti javne beneficije poput bonova za hranu ili povlastica za stanovanje, blokirao je krajem jula savezni sudija koji je utvrdio da ometa napore da se obuzda virus.

Pozivajući se na izjave lekara i lokalnih zvaničnika koji su rekli da se imigranti širom zemlje plaše da bi mogli ugroziti svoj imigracioni status traženjem medicinskog lečenja i vladine pomoći tokom pandemije, sudija George Daniels blokirao je sprovođenje ovog pravila tokom trajanja vanrednog stanja zbog koronavirusa.

Međutim, naknadni nalozi Drugog okružnog apelacionog suda, uključujući i jedan ovog meseca, ograničili su i na kraju suspendovali presudu Danielsa, omogućavajući Trampovoj administraciji da ponovo sprovede ““Public Charge Grounds Final Rule”

U ažuriranim smernicama na svojoj veb stranici, Američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) saopštila je da će primeniti test javne bogatstva za 2019. godinu na sve buduće prijave zelene karte na čekanju, podnete posle 24. februara 2020. godine, kada je agencija primenila pravilo sledeći zeleno svetlo Ustavnog Suda. O prijavama podnesenim nakon Danielsove zabrane u julu, a koje su odobrene, neće se ponovo odlučivati, rekao je USCIS.

Izvor: USCIS

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0