USCIS se suočava sa velikim kašnjenjima. Ovi koraci vam mogu pomoći u ubrzavanju vašeg imigracionog procesa

USCIS se suočava sa velikim kašnjenjima. Ovi koraci vam mogu pomoći u ubrzavanju vašeg imigracionog procesa

Ove države u Americi imaju najveći broj imigranata
Evo kako promeniti svoje prezime nakon sklapanja braka
Američke države u kojima ilegalni imigranti mogu izvaditi vozačku dozvolu

Imigranti u Sjedinjenim Državama suočavaju se sa značajnim kašnjenjima u svojim imigracionim procesima.

U petak je američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) priznala da su kašnjenja rezultat pandemije COVID-19, povećanog broja prijava, trenutnog obima poštanskih usluga i drugih faktora.

Prošle nedelje, imigraciona agencija izjavila je da je imala kašnjenja u zakazivanju sastanaka u lokalnim Centrima za podršku aplikacijama (ASC) radi prikupljanja biometrijskih podataka od podnosilaca zahteva koji su podneli zahtev za državljanstvo SAD, prilagođavanje statusa i druge beneficije.

U novom saopštenju kaže se da kašnjenja utiču i na obaveštenja o primanju nekih aplikacija i peticija podnesenih USCIS lockbox ustanovi – agenciji za unos i proizvodnju dokumenata.

Ovo je kancelarija koja proizvodi i šalje lična dokumenta kao što su kartice sa stalnim boravkom ili zelene karte i dokumenti za odobrenje zaposlenja, poznatije kao radne dozvole.

imigracioni sudovi ponovo rade chicago glasniko rade

Kasne USCIS obaveštenja o prijemu obrazaca i aplikacija

Obaveštenja o prijemu su izuzetno važna za imigrante jer potvrđuju da su njihove molbe stigle do USCIS-a i da nisu izgubljene.

Ovi dokumenti, koji se obično šalju u roku od 30 dana, takođe pružaju vitalne informacije potrebne za praćenje statusa predmeta.

Imigranti mogu očekivati kašnjenje od četiri do šest nedelja u primanju obaveštenja o prijemu nakon podnošenja zahteva ili peticije, navodi se u izveštaju agencije za nacionalnu bezbednost.

Koraci koji vam mogu pomoći u ubrzavanju vašeg imigracionog procesa

USCIS je predstavio niz koraka koje imigranti mogu preduzeti kako bi smanjili vreme čekanja.

Pošaljite svoje imigracione obrasce putem interneta

Neki obrasci za imigracione beneficije mogu se podneti elektronskim putem u bezbednom sistemu imigracione agencije. Ovo pruža nekoliko pogodnosti, poput trenutne potvrde prijema, umesto čekanja pošte.

Kreirajte vaš lični profil na USCIS portalu

Internet nalog – koji se može otvoriti na https://miaccount.uscis.dhs.gov – nudi imigrantima siguran način da podnose prijave i proveravaju  svoj status tokom imigracionog procesa.

Ovaj alat omogućava imigrantima da podnose obrasce, dostavljaju dokaze, odgovaraju na zahteve za dodatne dokaze, verifikuju status prijava i plaćaju potrebne takse.

Zatražite tekstualnu poruku ili e-poštu

USCIS savetuje da popunite obrazac G-1145, E-obaveštenje o prihvatanju prijave / molbe.

zelena karta amerika chicago glasnik

Saveti za imigrante koji pored prijava dostavljaju i dokaze

Budući da nepotpune aplikacije i nepravilno podneti obrazasci mogu biti odbijeni, imigraciona agencija je predložila:

▪ Pregledajte uputstva za obrazac i listu zahtevanih dokaza na veb stranici obrasca (ako je ova opcija dostupna);

▪ Pošaljite jednostrane fotokopije zahtevanih dokumenata, osim ako uputstva u obrascu izričito ne navode da morate podneti originalni dokument;

▪ Uz fotografije pasoša, kopirajte fotografije na list papira veličine 8,5 x”11” umesto da šaljete originale. Uvek pošaljite originalne fotografije pasoša tamo gde se traži;

▪ Pošaljite samo potrebne dokaze i prateću dokumentaciju navedenu u uputstvima za obrazac. Ako USCIS trebaju dodatne informacije, agencija će ih zatražiti.

Izvor: Miami Herald

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0