USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći

USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći

Može li ilegalni imigrant da kupi kuću u Americi? Evo šta sve treba da znate
Danas počinju prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2023”. Link za apliciranje!
Koja nacionalna grupa ima najveći broj imigranata u Americi?

Federalna agencija zadužena za izdavanje državljanstava, zelenih karti i viza imigrantima (USCIS) planira da oko dve trećine svojih radnika pošalje na neplaćeni odmor krajem meseca nakon što Kongres nije uspeo da postigne dogovor o novom stimulusnom paketu pomoći.

Američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) obavestila je oko 13.400 od svojih 20.000 zaposlenih da će od 30. avgusta biti na odmoru zbog nedostataka u budžetu, za koji se agencija nadala da će popuniti Kongres iz predloženog paketa pomoći ali su pregovori zaustavljeni prošle nedelje.

U poslednjih nekoliko meseci, USCIS je preduzeo sve mere za sprečavanje fiskalne krize, uključujući ograničavanje potrošnje na plate i sve aktivnosti” izjavio je portparol agencije. “Bez kongresne intervencije, USCIS će morati da preduzme drastične mere kako bi agencija ostala solventna.

Agencija je od Kongresa zatražila 1,2 milijarde dolara, i očekivalo se da će novac dobiti preko predloženog HEALS akta, ali su nakon dve nedelje pregovora, razgovori prekinuti  jer su demokrate i Bela kuća okrivili jedni druge za zastoj.

Predsednik je potpisao četiri izvršna naređenja kojima je pokušao da popuni prazninu u nekim stimulativnim programima, ali se nijedna uredba nije odnosila na  imigraciona pitanjima.

U međuvremenu USCIS je drastično povećao naknade za niz imigracionih aplikacija.

Budžetski deficit i nedovoljan broj zaposlenih u agenciji za imigraciona pitanja (USCIS) doveo je do velikih zaostaka u štampanju i izdavanju zelenih karata, radnih dozvola i drugih federalnih dokumenata.

Izvor: USA Today

COMMENTS

WORDPRESS: 0