USCIS privremeno odustao od odluke da otpusti dve trećine zaposlenih

USCIS privremeno odustao od odluke da otpusti dve trećine zaposlenih

Najbitnije promene i priče iz 2023: Šta se dešavalo u vezi sa imigracionim pitanjima
Promenili ste vašu adresu u sred imigracionog procesa? Evo kako da obavestite USCIS
Treba vam sponzor za zelenu kartu? Evo šta sve treba da znate o sponzoru

Američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) u utorak je saopštila da je privremeno odustala od plana da sledeće nedelje otpusti više od 13.000 zaposlenih. Na ovaj način izbegnut je scenario kojim bi se ugrozili milioni zahteva za zelene karte, radne dozvole, američko državljanstvo i druge imigracione pogodnosti.

U poruci zaposlenima koju je dobio CBS News, zamenik direktora USCIS-a za politiku Joseph Edlow rekao je da je agencija uspela da izbegne otpuštanje gotovo 70% svoje radne snage, jer se njena finansijska situacija „donekle poboljšala“ od proleća, kada je pandemija koronavirusa dovela do neviđenog pada broja peticija. Za razliku od većine drugih saveznih agencija, USCIS se u velikoj meri finansira kroz aplikacije koje naplaćuje.

Iako se broj aplikacija povećao poslednjih nedelja, Edlow je rekao da agencija i dalje zahteva finansijsku pomoć Kongresa.
Eksperti za imigraciju i bivši zvaničnici, međutim, kažu da je i pre početka pandemije bilo primetno da naglo opada broj prijava kao rezultat sporije obrade i drugih ograničenja.

Izvor: CBS News

COMMENTS

WORDPRESS: 0