USCIS privremeno odustao od odluke da otpusti dve trećine zaposlenih

USCIS privremeno odustao od odluke da otpusti dve trećine zaposlenih

USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći
Izgubili ste pasoš? Evo kako da izvadite putni list za povratak u Srbiju
Da li će ilegalni imigranti dobiti 1200$ pomoći?

Američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) u utorak je saopštila da je privremeno odustala od plana da sledeće nedelje otpusti više od 13.000 zaposlenih. Na ovaj način izbegnut je scenario kojim bi se ugrozili milioni zahteva za zelene karte, radne dozvole, američko državljanstvo i druge imigracione pogodnosti.

U poruci zaposlenima koju je dobio CBS News, zamenik direktora USCIS-a za politiku Joseph Edlow rekao je da je agencija uspela da izbegne otpuštanje gotovo 70% svoje radne snage, jer se njena finansijska situacija „donekle poboljšala“ od proleća, kada je pandemija koronavirusa dovela do neviđenog pada broja peticija. Za razliku od većine drugih saveznih agencija, USCIS se u velikoj meri finansira kroz aplikacije koje naplaćuje.

Iako se broj aplikacija povećao poslednjih nedelja, Edlow je rekao da agencija i dalje zahteva finansijsku pomoć Kongresa.
Eksperti za imigraciju i bivši zvaničnici, međutim, kažu da je i pre početka pandemije bilo primetno da naglo opada broj prijava kao rezultat sporije obrade i drugih ograničenja.

Izvor: CBS News

COMMENTS

WORDPRESS: 0