USCIS predstavio poboljšani online alat za tačnije vreme obrade imigracionih slučajeva

USCIS predstavio poboljšani online alat za tačnije vreme obrade imigracionih slučajeva

Green card lutrija 2025 – evo kada rezultati izlaze i kako da ih proverite
Aplikacija za Zelenu kartu skuplja i do 70% od 1. aprila
Imigracione agencije imaju više od milion slučajeva na čekanju!

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) objavila je u četvrtak izmene svog alata za vreme obrade kako bi podnosiocima zahteva pružila tačnije informacije.

Alat omogućava aplikantima da provere koliko dugo USCIS-u trenutno treba da obradi određene formulare, od trenutka kada agencija prvi put primi obrazac do trenutka kada donese odluku o slučaju.

Kao deo novih promena, podnosioci zahteva za vizu sada mogu da suze svoje rezultate i pronađu vreme čekanja za određeni tip obrasca. Ranije su podnosioci zahteva mogli da traže samo vreme čekanja za grupu povezanih tipova obrazaca.

Ovaj potez je deo šireg napora da se poveća transparentnost i ubrza proces obrade viza, pošto se savezna agencija suočava sa neviđenim zaostatkom zahteva za imigraciju.

„USCIS je posvećen glasovima kandidata i zainteresovanih strana i kontinuiranom unapređenju naših usluga“, rekao je direktor USCIS-a Ur Jaddou u izjavi. „Ovo je važan korak – a nikako poslednji – u poboljšanju jasnoće i transparentnosti podataka USCIS-a za javnost.

Ostale promene uključuju:

Padajući meni za kategorije obrasca. Na primer, ako želite da proverite koliko dugo je trenutno vreme čekanja na obrazac I-130 u Teksaškom servisnom centru, možete da suzite rezultate tako što ćete navesti kategoriju obrasca (u primeru ispod, prikazano vreme čekanja je za zakonito stalni stanovnik koji sponzoriše supružnika ili dete mlađe od 21 godine).
Vreme čekanja se sada prikazuje kao jedan broj (na primer 7,5 meseci) u odnosu na opseg (7,5 – 11 meseci). Broj predstavlja koliko je vremena bilo potrebno USCIS-u da obradi 80% slučajeva tokom prethodnih šest meseci.
Dodavanje novog alata koji omogućava podnosiocima da unesu datum prijema i odmah znaju da li treba da kontaktiraju USCIS sa pitanjima o svom slučaju.

USCIS je nedavno najavio niz novih mera za povećanje efikasnosti obrade i smanjenje ogromnog broja zaostalih aplikacija, koji je u februaru dostigao 9,5 miliona aplikacija.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0