USCIS predstavio novu “E-Verify” stranicu za lakšu proveru radnog statusa imigranata

USCIS predstavio novu “E-Verify” stranicu za lakšu proveru radnog statusa imigranata

USCIS je najavio važne promene za vizu H-1B u ovoj godini
Najčešća pitanja koja vas očekuju tokom intervjua za “Zelenu Kartu”
Vawa – Pravo muškaraca na zaštitu od nasilja u porodici

Predsednik Tramp je 18.aprila 2017.godine potpisao izvršnu naredbu „Kupuj američko i zaposli amerikanca“ kako bi pomogao smanjenju ilegalne imigracije i očuvanju radnih mesta za američke radnike. Kako bi podržao ove ciljeve, USCIS se opredelio da podstiče sve američke poslodavce da verifikuju sve nove zaposlene putem E-Verify servisa. U cilju smanjena ilegalnih radnika USCIS je predstavio novi sajt koji će poslodavcima olakšati proveru statusa budućih radnika i njihovu mogućnost da legalno rade.

Američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) najavila je pokretanje nove internet stranice, E-Verify.gov. Nova stranica predstavlja oficijalni izvor informacija o elektronskoj proveri podobnosti za zapošljavanje. Ova stranica (E-Verify.gov) je namenjen poslodavcima, zaposlenima i široj javnosti.

Ova internet stranica pruža informacije o proveri podobnosti kao i o Obrascu I-9, Proveri podobnosti za zapošljavanje, uključujući prava zaposlenih i odgovornosti poslodavaca u procesu verifikacije zaposlenja. E-Verify.gov omogućava poslodavcima da se direktno prijave a trenutnim korisnicima pruža pristup njihovim nalozima. Osobe sa nalozima za verifikaciju (myE-Verify) takođe mogu pristupiti svojim nalozima putem stranice E-Verify.gov.

Tokom protekle decenije, E-Verify je kamen temeljac naše kontinuirane posvećenosti pomaganju poslodavcima da održe legalnu radnu snagu“, rekao je direktnor USCIS-a, L. Francis Cissna. „E-Verify.gov sada omogućava korisnicima da bolje razumeju i kreću se kroz proces verifikacije zaposlenja“.

E-Verify je besplatan sistem i vrlo je lak za korišćenje. Poslodavci mogu pristupiti E-Verify bilo kada i bilo gde, direktno iz web pregledača. Gotovi svi zaposleni su trenutno ili u roku od 24h potvrđeni kao ovlašćeni za rad. Sistem, koji ima skoro 800.000 prijavljenih poslodavaca, upoređuje informacije iz Obrasca I-9 zaposlenog sa evidencijama dostupnim Odeljenju Nacionalne Bezbednosti i Upravi za socijalno osiguranje radi verifikacije ovlašćenja za rad u Sjedinjenim Državama.

 

Izvor: USCIS 

COMMENTS

WORDPRESS: 0