USCIS predstavio novu “E-Verify” stranicu za lakšu proveru radnog statusa imigranata

USCIS predstavio novu “E-Verify” stranicu za lakšu proveru radnog statusa imigranata

Od srede počinju prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2023”. Evo kako da aplicirate
Može li dete imigranta bez dokumenata postati državljanin Sjedinjenih Država? Evo odgovora na ovo važno pitanje
Reforma imigracionog sistema – Imigracionim agencijama naređeno da ne upotrebljavaju izraz „Illegal Alien“

Predsednik Tramp je 18.aprila 2017.godine potpisao izvršnu naredbu „Kupuj američko i zaposli amerikanca“ kako bi pomogao smanjenju ilegalne imigracije i očuvanju radnih mesta za američke radnike. Kako bi podržao ove ciljeve, USCIS se opredelio da podstiče sve američke poslodavce da verifikuju sve nove zaposlene putem E-Verify servisa. U cilju smanjena ilegalnih radnika USCIS je predstavio novi sajt koji će poslodavcima olakšati proveru statusa budućih radnika i njihovu mogućnost da legalno rade.

Američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) najavila je pokretanje nove internet stranice, E-Verify.gov. Nova stranica predstavlja oficijalni izvor informacija o elektronskoj proveri podobnosti za zapošljavanje. Ova stranica (E-Verify.gov) je namenjen poslodavcima, zaposlenima i široj javnosti.

Ova internet stranica pruža informacije o proveri podobnosti kao i o Obrascu I-9, Proveri podobnosti za zapošljavanje, uključujući prava zaposlenih i odgovornosti poslodavaca u procesu verifikacije zaposlenja. E-Verify.gov omogućava poslodavcima da se direktno prijave a trenutnim korisnicima pruža pristup njihovim nalozima. Osobe sa nalozima za verifikaciju (myE-Verify) takođe mogu pristupiti svojim nalozima putem stranice E-Verify.gov.

Tokom protekle decenije, E-Verify je kamen temeljac naše kontinuirane posvećenosti pomaganju poslodavcima da održe legalnu radnu snagu“, rekao je direktnor USCIS-a, L. Francis Cissna. „E-Verify.gov sada omogućava korisnicima da bolje razumeju i kreću se kroz proces verifikacije zaposlenja“.

E-Verify je besplatan sistem i vrlo je lak za korišćenje. Poslodavci mogu pristupiti E-Verify bilo kada i bilo gde, direktno iz web pregledača. Gotovi svi zaposleni su trenutno ili u roku od 24h potvrđeni kao ovlašćeni za rad. Sistem, koji ima skoro 800.000 prijavljenih poslodavaca, upoređuje informacije iz Obrasca I-9 zaposlenog sa evidencijama dostupnim Odeljenju Nacionalne Bezbednosti i Upravi za socijalno osiguranje radi verifikacije ovlašćenja za rad u Sjedinjenim Državama.

 

Izvor: USCIS 

COMMENTS

WORDPRESS: 0