USCIS planira da više od polovine zaposlenih pošalje na prinudni odmor

USCIS planira da više od polovine zaposlenih pošalje na prinudni odmor

Američke države u kojima ilegalni imigranti mogu izvaditi vozačku dozvolu
Broj nerešenih aplikacija za “Zelenu kartu” povećao u toku januara za još 12000 slučajeva
Senat usvojio zakon kojim zabranjuje isplatu podsticajnih čekova ilegalnim imigrantima

Federalna agencija zadužena za odobravanje imigracionih pogodnosti, obradu zahteva za vize i odobravanje državljanstva priprema se da više od polovine svoje radne snage pošalje na prinudni odmor, osim ako Kongres ne obezbedi dodatna sredstva, izjavio je portparol USCIS-a.

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD-a (US Citizenship and Immigration Services) prošlog meseca obavestila je Kongres o projektovanom nedostatku budžeta.

Procena je da će čak 13.400 zaposlenih od ukupno 20.000 radnika biti poslato na prinudni odmor koji neće biti plačen. Najavljeni datum za ovaj korak jeste 3. avgust, izjavio je portparol agencije.

Ukoliko ne bude dogovora između USCIS-a i Kongresa  očekuje se još drastičnije usporavanje svih imigracionih procesa koji su već prethodno pogođeni i prolongirani zbog pandemije korona.

USCIS se primarno finansira iz imigracionih naknada i taksi ali tokom pandemije agencija je obustavila gotovo sve svoje usluge, uključujući sve intervjue i ceremonije naturalizacije.

Ovaj dramatični pad prihoda onemogućio je našu agenciju da radi u punom kapacitetu, “rekao je portparol USCIS-a.” Bez dodatnih finansijskih sredstava iz Kongresa pre 3. avgusta, USCIS nema drugog izbora nego da značajan deo naše radne snage pošalje na neplaćeni odmor“.

Nekoliko dana ranije vizni programi za radnika zaustavljeni su od srede, proglasom potpisanom od strane predsednika Trampa. Ova uredba je samo jedna u nizu mera kojom će dodatno ograničiti legalna imigracija i to je nešto na čemu je administracija radila tokom i pre pandemije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0