USCIS odobrio proces za ponovno ujedinjenje porodice sa Ekvadora

USCIS odobrio proces za ponovno ujedinjenje porodice sa Ekvadora

Kako pronaći besplatnog imigracionog advokata i jeftinu pravnu pomoć u Americi
Evo kako promeniti svoje prezime nakon sklapanja braka
Tramp sutra potpisuje uredbu o privremenoj suspenziji migracije u SAD

USCIS je objavio obaveštenje o novom procesu za ponovno ujedinjenje porodice (FRP) za Ekvador.

Procesi FRP promovišu jedinstvo porodice i jedna su od sveobuhvatnih mera najavljenih u aprilu kako bi se promovisali sigurni i uredni migracioni putevi.

Novi FRP proces odnosi se samo na određene državljane Ekvadora i omogućava razmatranje odobrenja u Sjedinjenim Američkim Državama na osnovu pojedinačnog slučaja dok čekaju da im postane dostupna imigrantska viza zasnovana na porodičnoj osnovi. Ovaj proces ima za cilj da brže ujedini porodice i pruži alternativu nepravilnoj migraciji.

Određeni državljani Ekvadora koji su korisnici odobrene Forme I-130, moraju biti van Sjedinjenih Američkih Država, moraju ispunjavati sve uslove, uključujući provere, i ne smeju već imati imigrantsku vizu.

Proces počinje kada Državni departman izda poziv za pokretanje procesa određenim američkim državljanima ili zakonitim stalnim stanovnicima koji su podneli Formu I-130 u korist glavnog korisnika iz Ekvadora, a forma je odobrena. Korisnici koji čekaju na imigrantsku vizu uključuju decu i braću/sestre američkih državljana, kao i određene supružnike i decu stalnih stanovnika. Pozvani podnosilac zahteva može zatim podneti zahtev da bude podrška korisniku i kvalifikovanim članovima porodice.

USCIS će početi da koristi Formu I-134A, online zahtev za podršku i izjava o finansijskoj podršci, za ovaj proces od 17. novembra 2023. godine.

uscis.gov

COMMENTS

WORDPRESS: 0