USCIS objavljuje nove obrasce za Immigrant Investor Program

USCIS objavljuje nove obrasce za Immigrant Investor Program

Želite da radite van Amerike sa zelenom kartom? Evo šta morate da znate
Tramp šalje agente granične policije u Čikago!
Da li novi imigranti plaćaju porez u prvih 7 godina u Sjedinjenim Državama? Evo odgovora na ovo pitanje

USCIS vrši reviziju Obrasca I-526, Imigrantska peticija stranog preduzetnika, kako bi se prilagodio Zakonu o reformi i integritetu EB-5 iz 2022.godine, koji je uneo značajne promene u zahtevima za podnošenje i kvalifikovanost za investitore u okviru programa EB-5.

Obrazac će biti podeljen u dve verzije: Obrazac I-526, Imigrantska peticija od strane samostalnog investitora, i Obrazac I-526E, Imigrantska peticija investitora iz Regionalnog centra.

Obrazac I-526 će koristiti samostalni investitori imigranti koji ne žele da udruže svoju investiciju sa dodatnim investitorima koji traže EB-5 klasifikaciju, i veoma će ličiti na prethodno izdanje Obrasca I-526. Obrazac I-526E koristiće investitori imigranti koji žele da udruže svoje investicije sa jednim ili više dodatnih investitora koji traže EB-5 klasifikaciju u okviru novog programa regionalnog centra.

Obrazac I-526E je napravljen da odražava elemente novog programa regionalnog centra, uključujući mogućnost da se inkorporiraju dokazi referencom iz Obrasca I-956F regionalnog centra.

Po statutu, potencijalni investitor imigrant ne može da podnese Obrazac I-526E sve dok regionalni centar ne podnese obrazac I-956F za određenu investicionu ponudu preko povezanog komercijalnog preduzeća u koje potencijalni imigrantski investitor ulaže. Kada regionalni centar dobije potvrdu o prijemu obaveštenja za obrazac I-956F kojim se potvrđuje njegovo podnošenje, investitori mogu da podnesu svoj odgovarajući obrazac I-526E na osnovu tog obaveštenja o prijemu.

Od 12. jula 2022.godine, obrasci I-526 i I-526E se moraju predati u skladu sa novim zahtevima programa. Taksa za podnošenje je 3,675 dolara za svaki obrazac. Posetite web stranice obrazaca za dodatne informacije o taksama za podnošenje i biometrijskim taksama.

 

Izvor: Uscis.gov

COMMENTS

WORDPRESS: 0