USCIS: Objavljena nova pravila, pojedini imigranti moći će do zelene karte bez intervjua

USCIS: Objavljena nova pravila, pojedini imigranti moći će do zelene karte bez intervjua

Kako da popravite vašu kreditnu istoriju
Zanimljive činjenice o imigraciji u Sjedinjenim Državama za koje niste znali
Vrhovni sud dozvolio Bajdenu da ograniči hapšenja imigranata

Američka služba za državljanstva i imigraciju (U. S. Citizenship and Immigration Services) objavila je izmenjeni vodič proširujući diskrecione kriterijume koje koriste radnici Službe za imigraciju kako bi utvrdili da li će intervjuisati podnosioce zahteva koji su podneli obrazac I-485, zahtev za registraciju stalnog prebivališta ili prilagođavanje statusa na osnovu izbegličkog ili azilantskog statusa.

Na osnovu kriterijuma koji se nalaze u okviru parametara regulatornog tela USCIS-a, imigracioni oficir će utvrditi da li je neophodan intervju za utvrđivanje prihvatljivosti imigranta koji se prijavljuje za zakoniti status stalnog boravka prema INA § 209. Dakle, ukoliko imigracioni službenik proceni da kandidat ispunjava sve kriterijume, neće biti neophodan intervju za dobijanje zelene karte. Promene kriterijuma ne menjaju uslove za prilagođavanje statusa.

Lista kriterijuma za intervju se može pronaći u Pravilniku, Br.7, Poglavlje 5, deo B. Ažurirana lista pruža veći paritet sa kriterijumima koje Služba za imigracije primenjuje u utvrđivanju da li će intervjuisati odnosno proveravati druge mogućnosti prilagođavanja kandidata za status. Svaka odluka od strane Službe za imigracije da odustane ili, ipak, zatraži intervju će se i dalje donositi po nahođenju službenika Službe za imigracije i zavisiće od slučaja do slučaja. Iako promenjeni kriterijumi mogu dovesti do toga da se, od više kandidata, zatraži da se pojave na intervjuu, promene su neophodne da bi se osigurao integritet programa i podržali napori Službe za imigracije u otkrivanju i sprečavanju prevara i rizika od štete Sjedinjenim Državama.

Izvor: USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0