USCIS najavio veliko povećanje naknada za niz imigracionih aplikacija. Pojedine peticije skuplje i do 100%

USCIS najavio veliko povećanje naknada za niz imigracionih aplikacija. Pojedine peticije skuplje i do 100%

Danas počinju prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2023”. Link za apliciranje!
Tražite američku vizu? Pogledajte koje kategorije viza imaju najveću stopu odobrenja
USCIS najavio značajne izmene obrasca za “Zelenu kartu” I-485. Evo na šta se promene odnose

Ove nedelje, Služba za državljanstvo i imigraciju Amerike (USCIS) objavila je predlog za poskupljenje naknada za niz imigracionih aplikacija.

Predlog uključuje povećanje od više od 30% za nekoliko porodičnih peticija, kao i povećanje od čak 101% za obrazac I-751, (Petition to Remove Conditions on Residence) koji trenutno košta $595. Po prvi put se planira i plaćanje odvojenih naknada za obrasce za radnu i putnu dozvolu, koje je dugo bilo besplatno za podnošenje kao deo aplikacija za Zelenu kartu.

Prema novoj strukturi naknada, troškovi aplikacije za prilagođavanje statusa (Zelena karta) aplikacije bi skočili sa trenutnih 1.225 dolara na 1.540 dolara. Uprkos povećanju ovih kategorija, predloženo pravilo o naknadama bi zadržalo troškove prijave za državljanstvo relativno statičnim, ponavljajući posvećenost Bajdenove administracije smanjenju barijera za naturalizaciju.

Ako bude usvojeno, pravilo bi takođe moglo da smanji troškove prijave za imigrante sa niskim primanjima koji se prijavljuju za određene beneficije.
Promene u taksama za podnošenje zahteva su se očekivale početkom 2023. godine, pošto USCIS mora da revidira svoju strukturu imigracionih taksi svake dve godine. USCIS prima približno 96% svog finansiranja od taksi za prijavu, a ipak nije uveo nove naknade od 2016.

Od početka pandemije COVID-19 2020. godine, USCIS se suočava sa finansijskim problemima, suočavajući se sa kadrovskim izazovima i sve većim zaostatkom aplikacija.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0