USCIS je najavio važne promene za vizu H-1B u ovoj godini

USCIS je najavio važne promene za vizu H-1B u ovoj godini

Bajdenova administracija planira da predstavi zakon o imigracionoj reformi ove nedelje
5 razloga zbog kojih IRS može pokrenuti poresku reviziju vašeg povraćaja poreza
Kongres odobrio 140.000 zelenih karata na osnovu zaposljenja. Evo kada ova odluka stupa na snagu

USCIS je 31. januara objavio konačno pravilo radi jačanja mera integriteta programa viza H-1B. Mere uključuju različita ažuriranja u procesu registracije za H-1B, implementaciju online podnošenja ključnih obrazaca za H-1B, promene u tarifama i još mnogo toga.

“Uvek tražimo načine da ojačamo integritet i smanjimo potencijal za prevaru, istovremeno poboljšavajući i optimizujući naše procese podnošenja aplikacija”, rekla je direktorka USCIS-a, Ur M. Jaddou. “Unapređenja u ovim oblastima trebala bi da učine izbor H-1B više pravičnim za podnosioce zahteva i korisnike.”

Evo opšteg pregleda promena u poslednjem konačnom pravilu USCIS-a za H-1B:

Konačno pravilo o registraciji H-1B

Da bi se smanjila mogućnost prevare tokom registracije za H-1B, USCIS je najavio niz promena koje će učiniti proces izbora H-1B više pravednim i “usmerenim na korisnike”.

Prema novom procesu, izbori će se vršiti na osnovu jedinstvenih korisnika umesto registracija u celini. Ovaj ažurirani pristup ima za cilj da smanji rizik od prevare i osigura da svaki korisnik ima jednaku šansu za izbor, bez obzira na broj registracija podnetih u njihovo ime od strane poslodavca.

Počevši od 2025. godine, USCIS će takođe zahtevati važeće informacije o pasošu ili putnom dokumentu za svakog korisnika koji se registruje za lutriju H-1B.

Datumi registracije za kvotu H-1B za FK 2025 USCIS je objavio da će period registracije za kvotu H-1B za FK 2025 biti otvoren od 12:00 PM EST 6. marta 2024. godine, do 12:00 PM EST 22. marta 2024. godine.

boundless.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0